TOP stelt FoodLab gratis beschikbaar

Top FoodLab

TOP BV in Wageningen heeft haar nieuwe FoodLab volledig ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Klanten van TOP kunnen gratis gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van morgen.

In het TOP FoodLab is alles aanwezig om op kleine schaal proefproducties uit te voeren voor een breed scala aan producten. Machines zoals een vul-lijn, een verpakkingslijn en een metaaldetector zijn beschikbaar. Ook TOPs eigen innovaties als PurePulse PEF2.0, Coldpresses en de AMAP verpakkingstechnologie kunnen gebruikt worden. In een onlangs gebouwde proefopstelling kunnen vrijwel alle pasteurisatie- en sterilisatieprocessen worden gesimuleerd op verschillende procescondities.

‘The valley of death’

De benodigde investering om een nieuwe productielijn te openen of een nieuwe procestechniek aan te schaffen is vaak erg hoog. Dit maakt het risico doorgaans onoverkomelijk groot. Dit fenomeen - ‘the valley of death’ genoemd - is een negatieve factor die innovatie afremt of zelfs in de kiem smoort. Door in het FoodLab deze faciliteiten beschikbaar te stellen wil TOP een brug vormen waarover innovatieve bedrijven deze valley of death kunnen passeren. Het lab staat open voor alle klanten van TOP, zowel starters als multinationals in de voedingsindustrie.

TOP BV, dienstverlener in food design, procesontwerp en innovatiemanagement, heeft in de afgelopen twaalf jaar aan de wieg gestaan van geavanceerde foodinnovaties. TOP is sterk gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen, van ‘farm to fork’.

Lees ook
Eikenprocessierupssaus tegen verspilling

Eikenprocessierupssaus tegen verspilling

Eikenprocessierupssaus smaakt een beetje als vissaus. Dat ontdekte Emile Corre, kunstenaar en fruitslager van de rozebunker.nl.

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Kipster brengt circulair voer voor hobbykippen op de markt. Nijsen Company maakt het uit de resstromen uit de voedselindustrie, zoals gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. "Wat de consument niet bereikt en waar niets mis mee is, zit in dit voer", aldus Kipster.