TOP stelt FoodLab gratis beschikbaar

Top FoodLab

TOP BV in Wageningen heeft haar nieuwe FoodLab volledig ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Klanten van TOP kunnen gratis gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van morgen.

In het TOP FoodLab is alles aanwezig om op kleine schaal proefproducties uit te voeren voor een breed scala aan producten. Machines zoals een vul-lijn, een verpakkingslijn en een metaaldetector zijn beschikbaar. Ook TOPs eigen innovaties als PurePulse PEF2.0, Coldpresses en de AMAP verpakkingstechnologie kunnen gebruikt worden. In een onlangs gebouwde proefopstelling kunnen vrijwel alle pasteurisatie- en sterilisatieprocessen worden gesimuleerd op verschillende procescondities.

‘The valley of death’

De benodigde investering om een nieuwe productielijn te openen of een nieuwe procestechniek aan te schaffen is vaak erg hoog. Dit maakt het risico doorgaans onoverkomelijk groot. Dit fenomeen - ‘the valley of death’ genoemd - is een negatieve factor die innovatie afremt of zelfs in de kiem smoort. Door in het FoodLab deze faciliteiten beschikbaar te stellen wil TOP een brug vormen waarover innovatieve bedrijven deze valley of death kunnen passeren. Het lab staat open voor alle klanten van TOP, zowel starters als multinationals in de voedingsindustrie.

TOP BV, dienstverlener in food design, procesontwerp en innovatiemanagement, heeft in de afgelopen twaalf jaar aan de wieg gestaan van geavanceerde foodinnovaties. TOP is sterk gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen, van ‘farm to fork’.

Lees ook
TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. TOP bv uit Wageningen geeft daarom de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht. Ontwikkeling en realisering van bijvoorbeeld nieuwe proceslijnen wordt zo beter bereikbaar voor het mkb. Het grote tekort aan hoog opgeleid personeel heeft een...

Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat...

Interfood Holding en Rijk Zwaan Beste Werkgevers voedingsindustrie

Interfood Holding en Rijk Zwaan Beste Werkgevers voedingsindustrie

Interfood Holding en Rijk Zwaan zijn vandaag (6 februari) uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2017-2018 in de voedingsindustrie. Effectory maakte deze winnaars bekend tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt in Amsterdam. In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen...