TOP stelt FoodLab gratis beschikbaar

Top FoodLab

TOP BV in Wageningen heeft haar nieuwe FoodLab volledig ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Klanten van TOP kunnen gratis gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van morgen.

In het TOP FoodLab is alles aanwezig om op kleine schaal proefproducties uit te voeren voor een breed scala aan producten. Machines zoals een vul-lijn, een verpakkingslijn en een metaaldetector zijn beschikbaar. Ook TOPs eigen innovaties als PurePulse PEF2.0, Coldpresses en de AMAP verpakkingstechnologie kunnen gebruikt worden. In een onlangs gebouwde proefopstelling kunnen vrijwel alle pasteurisatie- en sterilisatieprocessen worden gesimuleerd op verschillende procescondities.

‘The valley of death’

De benodigde investering om een nieuwe productielijn te openen of een nieuwe procestechniek aan te schaffen is vaak erg hoog. Dit maakt het risico doorgaans onoverkomelijk groot. Dit fenomeen - ‘the valley of death’ genoemd - is een negatieve factor die innovatie afremt of zelfs in de kiem smoort. Door in het FoodLab deze faciliteiten beschikbaar te stellen wil TOP een brug vormen waarover innovatieve bedrijven deze valley of death kunnen passeren. Het lab staat open voor alle klanten van TOP, zowel starters als multinationals in de voedingsindustrie.

TOP BV, dienstverlener in food design, procesontwerp en innovatiemanagement, heeft in de afgelopen twaalf jaar aan de wieg gestaan van geavanceerde foodinnovaties. TOP is sterk gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen, van ‘farm to fork’.

Lees ook
Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec is een vakbeurs op het gebied van food processing, food packaging, food safety, food ingredients en services & solutions voor de voedings- en drankindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen (Duitsland). Op de beurs staan rond de 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. Naast exposanten heeft de beurs...

'Veel meer mogelijk met plantaardig dan alleen vleesvervangers’

'Veel meer mogelijk met plantaardig dan alleen vleesvervangers’

Wees creatief met plantaardig, zegt food-designer Katja Gruijters in Retail Detail. Er is meer mogelijk dan plantaardige vleesvervangers, al lijken die commercieel het meest interessant. Volgens Gruijters laat de voedingsindustrie kansen liggen. Vleesvervangers zijn vooral in trek bij ouderen, die nog uit het “aardappelen-vlees-groente-tijdperk” stammen....

Diabetes Fonds start campagne 'Halve maatregelen' tegen suiker in producten

Diabetes Fonds start campagne 'Halve maatregelen' tegen suiker in producten

Het Diabetes Fonds startte 9 oktober de campagne Halve maatregelen. Het fonds wil dat het suikergehalte in producten omlaag gaat zodat consumenten makkelijker een gezonde keuze kunnen maken. Ze roepen de voedingsindustrie en supermarkten op om hierin hun verantwoordelijkheid te nemen. Uit onderzoek van het RIVM en de NVWA blijkt dat het suikergehalte...