TOP stelt FoodLab gratis beschikbaar

6 november 2017

TOP BV in Wageningen heeft haar nieuwe FoodLab volledig ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Klanten van TOP kunnen gratis gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van morgen.

In het TOP FoodLab is alles aanwezig om op kleine schaal proefproducties uit te voeren voor een breed scala aan producten. Machines zoals een vul-lijn, een verpakkingslijn en een metaaldetector zijn beschikbaar. Ook TOPs eigen innovaties als PurePulse PEF2.0, Coldpresses en de AMAP verpakkingstechnologie kunnen gebruikt worden. In een onlangs gebouwde proefopstelling kunnen vrijwel alle pasteurisatie- en sterilisatieprocessen worden gesimuleerd op verschillende procescondities.

‘The valley of death’

De benodigde investering om een nieuwe productielijn te openen of een nieuwe procestechniek aan te schaffen is vaak erg hoog. Dit maakt het risico doorgaans onoverkomelijk groot. Dit fenomeen - ‘the valley of death’ genoemd - is een negatieve factor die innovatie afremt of zelfs in de kiem smoort. Door in het FoodLab deze faciliteiten beschikbaar te stellen wil TOP een brug vormen waarover innovatieve bedrijven deze valley of death kunnen passeren. Het lab staat open voor alle klanten van TOP, zowel starters als multinationals in de voedingsindustrie.

TOP BV, dienstverlener in food design, procesontwerp en innovatiemanagement, heeft in de afgelopen twaalf jaar aan de wieg gestaan van geavanceerde foodinnovaties. TOP is sterk gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen, van ‘farm to fork’.

Altijd op de hoogte blijven?