TowerBrook neemt Van Geloven over

24 maart 2015

Investeringsmaatschappij TowerBrook neemt een meerderheidsbelang in snackproducent Van Geloven. Dat maakt de fabrikant van Mora, Hebro en de Bourgondiër bekend.

TowerBrook neemt daartoe een meerderheid van de aandelen over van Van Geloven. Het managementteam van de snackproducent neemt een minderheidsbelang.

CEO Peter Doodeman is blij met de nieuwe grote investeerder. “We hebben de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan de positie van onze thuismarkten in de Benelux en zijn er klaar voor om in de nabije toekomst ook daarbuiten te expanderen.”

Positie versterkt

Volgens hem is er de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de organisatie, de merken, processen en systemen van Van Geloven. Daardoor is de positie in de markt voor convenience snacks & foodproducten versterkt, zegt het bedrijf.

Eerder probeerde Van Geloven tot 2 keer toe te fuseren met snackproducent Royaan, maar dat ging beide keren mis. De eerste keer (eind 2011, begin 2012) vanwege de mededinging en eind vorig jaar door vastgelopen onderhandelingen.

Verder groeien

Vorig jaar haalde Van Geloven een omzet van 195,4 miljoen euro. Van Geloven wil de activiteiten verder laten groeien met een focus op nieuwe producten en internationale expansie. Het bedrijf streeft ernaar de positie te verstevigen in de dynamische Europese markt.

Het Brits/Amerikaanse TowerBrook Capital Partners L.P. is een investeringsmaatschappij met een portfoliowaarde van ruim 8 miljard Amerikaanse dollars. Het bedrijf is gevestigd in Europa en Amerika en focust op investeringen in grote en middelgrote Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?