Transparante eierketen bij Albert Heijn

Eieren

Vanaf vandaag is de herkomst van de eieren van Albert Heijn te traceren. Door de code van het ei in te vullen op de website kun je onder andere achterhalen waar en wanneer het ei is gelegd.

Op alle eieren met 1 ster van het Beter Leven Keurmerk staan twee codes die klanten kunnen invoeren op de website www.check-je-ei.nl. Hier kun je, naast de datum waarop het ei gelegd is, informatie vinden over de pluimveehouderij en de kippen in de stal. Als je behalve de code ook de THT-datum van het ei invult op de website, kun je zelfs zien wat de kippen hebben gegeten en hoe lang ze hebben geslapen voordat ze het ei legden.

Met deze openheid wil Albert Heijn zijn klanten meer inzicht geven in alle gezamenlijke inspanningen op het gebied van milieu en dierenwelzijn.

Blockchain

Naast de transparante keten voor eieren heeft Albert Heijn ook de blockchain van zijn sinaasappelsap in kaart gebracht. Hiervoor werkt de supermarkt samen met technologiepartner Supply Chain Information Management (SIM).

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier

Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier

Vanaf deze week start Albert Heijn op de broodafdeling met papieren clipjes. De bekende vierkante, plastic broodclipjes worden geleidelijk vervangen door een recyclebare papieren variant.

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen.

Brand in loods van eierdozenfabrikant Huhtamaki

Brand in loods van eierdozenfabrikant Huhtamaki

Bij verpakkingsfabrikant Huhtamaki in Franeker is een loods met eierdozen afgebrand. Daarbij zijn miljoenen eierdozen vernietigd. De brand vond plaats in de vroege ochtend van 14 augustus.