Tussendoortje: Schotland bakermat van de voeding? Bel Gordon!

15 januari 2008

Tussendoortje

Schotland bakermat van de voeding? Bel Gordon Ramsay

De Schotse regering gaat zwaar inzetten op voeding. Het is al een belangrijke poot van de economie en daar moet in de toekomst zwaarder op worden ingezet, aldus Richard Lochhead. De minister van Rural Affairs en Environment verwacht zelfs dat toeristen in de nabije toekomst afkomen op de Schotse keuken.

Nou, ik kan u verzekeren dat het land nog een hele klus te klaren heeft. Zelf ben ik met mijn eega een kleine twee weken in Schotland op vakantie geweest. Prachtig land, prachtig weer, aardige mensen.

Kortom, geen onvertogen woord over de Schotten komt over mijn lippen, behalve over de keuken. Waar we ook aten, in de pub of in een restaurant, het eten was beneden de maat. Zalm die zwartgeblakerd uit de oven kwam, rare prutjes en ga zo maar door.

Misschien dat de Schotten hun landgenoot Gordon Ramsay kunnen inschakelen. Deze restaurateur, bekend van Hells Kitchen, zou het peil van menig restaurant omhoog kunnen krikken. Wel zou ik, gezien het hoge gehalte aan vierletterwoorden dat uit Ramsay's mond komt, de keuken goed isoleren…

Zie ook:

Eerdere tussendoortjes

 

Altijd op de hoogte blijven?