Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

long chicken

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.

Een plantaardige Whopper stond al op het menu in Nederland. Daar komen nu Nuggets en de Long Chicken bij (zie afbeelding), met plantaardige kipburger en vegan mayonaise. Zowel dit nieuwe broodje als de nieuwe Nuggets worden apart van de reguliere kipproducten bereid om kruisbesmetting te voorkomen.

Het restaurant heeft de plantaardige kipproducten ontwikkeld in samenwerking met De Vegetarische Slager. De basis voor de producten bestaat uit soja en tarwe. 

Burger King speelt in op de behoefte van gasten aan meer plantaardige alternatieven, ‘zodat Plant-based kan uitgroeien tot een volwaardige categorie binnen het menu van de keten’, aldus het persbericht. De fastfoodketen zegt in het persbericht dat innovatie in duurzame oplossingen een belangrijke belofte is van Burger King.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Start-up Novella verkrijgt plantaardige voedingsstoffen zonder het gebruik van planten

Start-up Novella verkrijgt plantaardige voedingsstoffen zonder het gebruik van planten

Nutri-Tech Start-up Novella ontwikkelde technologie om voedzame plantaardige ingrediënten te verkrijgen zonder daarvoor planten te gebruiken. Deze vernieuwende technologie vergroot de toegankelijkheid van nutraceuticals.

Middelpunt in  plaats van moetje

Middelpunt in plaats van moetje

Plantaardig de norm: de missie van Danielle Mol. Wat begon met een oproep op LinkedIn, groeide uit tot The GreenUp Company. De groeistrateeg helpt bedrijven naar een markt-leiderspositie. “Leveranciers moeten worden uitgedaagd.”

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.