Twee recalls bij Albert Heijn

Albert Heijn roept de Toko Lien Borrel Kroepoek 80 gram terug. Eerder vorige week haalde de retailer ook al de rauwkostmix met Amsterdamse ui 150 gram van het huismerk terug.

Bij de Borrel Kroepoek van Toko Lien 80g is uit testen gebleken dat deze mogelijk een te hoog gehalte aan gluten bevat. Klanten meteen coeliakie-intolerantie kunnen daar na het consumeren van deze kroepoek last van ondervinden. Daarom heeft de retailer in overleg met de NVWA besloten het product uit voorzorg terug te halen.

Deze stap is genomen "door een mogelijk onvolledige of onduidelijke communicatie op de verpakking", stelt AH, "om alle risico uit te sluiten".

Klanten met een coeliakie-intolerantie kunnen de Borrel Kroepoek 80g van Toko Lien beter niet consumeren, maar terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel. Zij krijgen bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed.

Recall rauwkost om selderij

Albert Heijn riep begin vorige week ook al de rauwkostmix met Amsterdamse ui 150 gram terug, omdat daar per abuis AH rauwkost radijsmix in zat. Hierdoor klopte de ingrediëntendeclaratie op de verpakking niet. Zo stond het allergeen bleekselderij niet vermeld.

Klanten met een selderijallergie is dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Zij krijgen dan bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed.

Meer info

Voor meer informatie over de recalls kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Albert Heijn op telefoonnummer 0800 - 03 05.

Lees ook:

 
Lees ook

Veilig werken met tarwemeelstof

De Gezondheidsraad heeft een nieuwe advieswaarde voor concentratie van tarwemeelstof in de lucht op de werkplaats. De nieuwe waarde is 0,2 milligram inhaleerbaar tarwemeelstof per kubieke meter. Dit schrijft de Gezondheidsraad in een advies dat 20 juli is aangeboden aan de minister van SZW. Tarwemeelstof De Gezondheidsraad geeft dit advies omdat het inademen van tarwemeelstof kan leiden tot allergische klachten aan luchtwegen en ogen. De concentratie tarwemeelstof in de lucht op de werkplek bepaalt het aantal werknemers dat overgevoelig raakt voor de stof. Dit zijn werknemers in bakkerijen en de...

Amerikaans importvoedsel voldoet niet aan de wet

Amerikaans importvoedsel voldoet niet aan de wet

Geïmporteerde Amerikaanse levensmiddelen voldoen vrijwel nooit aan de geldende wet- en regelgeving in de Europese Unie. Dit blijkt uit onderzoek van Foodwatch. De voedselwaakhond kocht 86 Amerikaanse importproducten bij verschillende winkels waaronder Albert Heijn, Jumbo en Jamin. Geen enkel van de onderzochte producten voldeed volledig aan de wet....

Veiligheidswaarschuwing frisse gerookte zalmsalade Albert Heijn

Veiligheidswaarschuwing frisse gerookte zalmsalade Albert Heijn

Albert Heijn waarschuwt klanten met een selderij-of sulfietallergie de frisse gerookte zalmsalade van het Albert Heijn merk niet te eten. Onderop het product zit per ongeluk het verkeerde etiket. De supermarkt heeft daarom besloten het product uit de winkels terug te halen. Allergenen zalmsalade Albert Hein Door het verkeerde etiket kloppen de ingrediënten...