Twee recalls bij Albert Heijn

Albert Heijn roept de Toko Lien Borrel Kroepoek 80 gram terug. Eerder vorige week haalde de retailer ook al de rauwkostmix met Amsterdamse ui 150 gram van het huismerk terug.

Bij de Borrel Kroepoek van Toko Lien 80g is uit testen gebleken dat deze mogelijk een te hoog gehalte aan gluten bevat. Klanten meteen coeliakie-intolerantie kunnen daar na het consumeren van deze kroepoek last van ondervinden. Daarom heeft de retailer in overleg met de NVWA besloten het product uit voorzorg terug te halen.

Deze stap is genomen "door een mogelijk onvolledige of onduidelijke communicatie op de verpakking", stelt AH, "om alle risico uit te sluiten".

Klanten met een coeliakie-intolerantie kunnen de Borrel Kroepoek 80g van Toko Lien beter niet consumeren, maar terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel. Zij krijgen bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed.

Recall rauwkost om selderij

Albert Heijn riep begin vorige week ook al de rauwkostmix met Amsterdamse ui 150 gram terug, omdat daar per abuis AH rauwkost radijsmix in zat. Hierdoor klopte de ingrediëntendeclaratie op de verpakking niet. Zo stond het allergeen bleekselderij niet vermeld.

Klanten met een selderijallergie is dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Zij krijgen dan bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed.

Meer info

Voor meer informatie over de recalls kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Albert Heijn op telefoonnummer 0800 - 03 05.

Lees ook:

 
Lees ook
Introductie SimplyOK certificatieschema

Introductie SimplyOK certificatieschema

Het SimplyOK certificatieschema is gereed. Retailer Albert Heijn neemt dit schema als leidraad voor haar huismerkleveranciers. SimplyOK is voor bedrijven die het allergenenbeheersysteem willen verbeteren. Het certificatieschema van SimplyOK beoordeelt het allergenenbeheersysteem van een bedrijf in de praktijk. Het is geen 'vrij-van' keurmerk, maar biedt...

Recall Plus milde saté kipspiesjes

Recall Plus milde saté kipspiesjes

Retailketen Plus haalt milde saté kipspiesjes terug. Door een fout in het productieproces is het vlees onvoldoende verhit. Hierdoor kan de consumptie ervan leiden tot gezondheidsrisico’s, stelt het bedrijf. Plus voert de recall uit voorzorg uit. De terugroepactie betreft het product met streepjescode 8710624690281. Het geldt voor alle houdbaarheidsdata...

Recall roomkazen om listeria

Recall roomkazen om listeria

Smaak & Co roept diverse soorten roomkaas van het merk Baresa terug. Bij een periodieke kwaliteitscontrole is in één van de varianten Listeria monocytogenes aangetroffen. Uit voorzorg roept het bedrijf alle varianten terug. De kazen zijn verkocht bij Lidl. De terughaalactie geldt voor: – Verse roomkaas Tomaat/Basilicum 175 gram – Verse roomkaas...