Tweede Nationale Groente- en Fruitdag

9 juni 2021 Mischa Brendel

Op 14 oktober is het Nationale Groente- en Fruitdag. Hierbij worden Nederlanders opgeroepen om rond 16.00 uur tussendoor groenten en fruit te eten en mensen zo te enthousiasmeren om extra groenten en fruit te eten.

De Nationale Groente- en Fruitdag wordt voor de tweede maal gehouden en is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en vindt plaats op 14 oktober. Het thema van dit jaar is ‘Ga voor Kleur Break’. Door een speciale dag aan te wijzen, wil NAGF mensen beter bekend maken met verschillende soorten groenten en fruit en ervoor zorgen dat zij aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komen.

NAGF zoekt nog partners voor de Nationale Groente- en Fruitdag, die zich willen inzetten voor een hogere groente- en fruitconsumptie. Dat kan bijvoorbeeld door deze producten te promoten in de winkel, ze aan te bieden op scholen, sportclubs, in zorginstellingen, of op het werk, of door berichten en groente- en fruitrecepten te delen op social media. In ruil hiervoor krijgen partners een plekje op de partnerwebsite en toegang tot een toolbox met promotiematerialen. Waar mogelijk, zet NAGF partners als concrete voorbeelden in de spotlights. Hiertoe maakt de organisatie voor de gehele dag een (online) programma waarin acties van partners een plek kunnen krijgen.

De Nationale Groente- en Fruitdag is onderdeel van de campagne ‘Geef kleur door’.

Dit artikel verscheen eerder op: Voeding Nu

Altijd op de hoogte blijven?