Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

14 november 2022 Redactie Food

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

“Met deze stap versterken we het regionale belang en de marktvooruitzichten voor Vion in het oosten van Duitsland”, zegt David De Camp, COO van de Business Unit Beef van Vion Food Group. “In het bijzonder wil ik de collega’s van Hausner van harte welkom heten in onze groep.” Vion verwacht de overname van Hausner GmbH in het eerste kwartaal van 2023 af te ronden.

Vion Zucht- und Nutzvieh GmbH

De vestiging van Hausner in Bernsdorf in Saksen, is niet ver van de runderslachterij van Vion in Altenburg. De acquisitie betreft ook de activiteiten van Hausner GmbH in Beieren van de voormalige Hausner-locatie Pressath. Alle 36 medewerkers worden opgenomen in het huidige team van Vion Zucht- und Nutzvieh GmbH. Met de overname wil Vion beter voldoen aan de eisen en behoeften op de markt voor rundvee en daarnaast het aanbod uitbreiden aan diensten voor boeren.

Vion Zucht- und Nutzvie GmbH exploiteert al jaren de rundveelocatie in Duben in het oosten van Duitsland. “Het past in onze regionale strategie om de Vion slachterij in Altenburg te versterken en de aankoop van vee op de locaties Duben en Bernsdorf samen te voegen en tegelijkertijd de transportafstanden voor de runderen zo kort mogelijk te houden. Dit is een belangrijk aspect voor Vion in het kader van dierenwelzijn en klimaatmaatregelen”, aldus Dr. Holger Looft, bedrijfsleider van Vion Zucht- und Nutzvieh.

Toeleveringsketen

Eerder dit jaar startte Vion onder de projectnaam “BBC East” met de opbouw van een toeleveringsketen met kant-en-klaar producten voor de retail in de regio. “We zijn blij met dit positieve resultaat van onze gezamenlijke gesprekken, dat we nu kunnen delen met onze partners”, zeggen Hermann en Ludwig Hausner, directeuren eigenaren van Hausner GmbH. “We zijn ervan overtuigd dat Vion Zucht- und Nutzvieh GmbH het bedrijf succesvol en toekomstgericht blijft runnen en dat onze medewerkers zich thuisvoelen en kunnen ontwikkelen als onderdeel van een internationaal foodbedrijf.”

Vion

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en met verkoopondersteunende en vertegenwoordigingskantoren in 16 landen. In 2021 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 4,6 miljard.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?