Uitreiking NL Packaging Awards 2018

NL Packaging Awards

De winnaars de NL Packaging Awards 2018 zijn bekend. Op 15 maart vond voor de derde keer de uitreiking van deze vakprijs voor de verpakkingsbranche plaats in Studio 21 in Hilversum. Onder leiding van Aart Rooijakkers maakte de jury de winnaats bekend aan de 500 aanwezige verpakkingsprofessionals.

Er waren 12 categorieën, waarvan 8 design- en 4 innovatiecategorieën. Dit zijn de winnaars en de runner-ups in de verschillende categorieën.

Private label

  1. ‘…Staat, Delicata
  2. DBod, Perla

Drankverpakkingen Non-Alcoholisch

  1. OD Designstudio, Soof Drinks
  2. Guts & Glorious, Schulp Krachtsappen

Disposables

  1. Bordex Packaging, PET360 Bier- en Drinkglazen
  2. Natural Tableware, Hampi Serving Platter

Duurzaamheid

  1. Eosta, Natural branding
  2. Raw Paints, Kelderverf.nl

Food vers

  1. Snow Donuts, Urban Farmers

Drankverpakking alcoholisch

  1. VBat, Canei Frizzante Originale
  2. Fitzroy, Premium Navy Rum

Non-Food

  1. HLO Creative Design Agency, Garden Orchid
  2. Spring Packaging, Nuud Care Deodorant

Promotionele verpakkingen

  1. Smurfit Kappa Zedek, Horeca Proefbox
  2. Raypack, Neleman Gifts

Food Houdbaar

  1. Milford, Bolletje ontbijtgranen
  2. Prouddesign, Fairtrade Original

Innovatie verpakkingen en verpakkingsmaterialen

  1. Kemetyl, Kemetyl Adblue Dispenser
  2. Van der Windt Pacombi, Winscribe

Transport & Shelf Ready Verpakkingen

  1. Smurfit Kappa TwinCorr, Milner Packmaster
  2. Smurfit Kappa Zedek, Make connection with Flowers
Lees ook
HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.