Studenten Campus Venlo winnen halve finale Europese voedingsinnovatie-wedstrijd

PopPeas

De drie studententeams van de master Health Food Innovation Management (Maastricht University Campus Venlo) hebben de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept in de halve finale van de Ecotrophelia voedingswedstrijd.  Ecotrophelia is een Europese wedstrijd voor voedingsinnovatie. De halve finale vond plaats tijdens het AgriFoodTop Symposium 2017 op 7 juni in Wageningen.

De eerste plaats ging naar het UM-team PopPeas. Teamleden Elke Donkers, Tom Kerstens, Lorraine Arts en Rob Wijers gaan de strijd aan met andere Europese teams. Deze finale vindt plaats op 21 en 22 november 2017 tijdens de Food Matters Live tentoonstelling in het ExCel centre in Londen.

PopPeas

PopPeas is een 100% plantaardig product. De snack bestaat uit een mix van gele erwten, gedroogde chamignons, gedroogde basilicum, olijfolie en Italiaanse kruiden en specerijen. Gele erwtbloem is een fantastische plantaardige bron van proteïne. De champignons worden behandeld met UV-licht, waardoor dit een uitstekende bron van vitamine D is terwijl de basilicum zorgt voor calcium.

De ingrediënten worden gemixt met water en vervolgens worden ze gepoft in hete lucht. Omdat PopPeas niet in olie worden gefrituurd zijn ze een niet vet, smakelijk en knapperig alternatief voor chips. PopPeas worden bestrooid met een mix van Italiaanse kruiden en specerijen. Het is een knapperige, hartige snack voor een proteïne-, calcium- en vitamine D-boost.

Ecotrophelia

Ecotrophelia heeft de ambitie om ondernemerschap en concurrentie binnen de Europese voedingsindustrie te stimuleren. Dit doen ze  door een trainingsnetwerk in voedingsinnovatie te implementeren en een Europese voedingswedstrijd te organiseren:"the Student Food Innovation Award." Ecotrophelia behaalt haar doel om studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de voedingsindustrie met elkaar te verbinden en te denken over de eco-innovatieve voedingsproducten van de toekomst

Lees ook:

     
Lees ook
Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Een ready made cocktail of mocktail, een bolvormig raspkaasje, crunchy zaden en granen, en volledig plantaardige sauzen. Dit zijn de winnaars van de vakwedstrijd Gouden Tavola in 2022.

Een nieuw recept voor de voedingssector

Een nieuw recept voor de voedingssector

We zitten niet alleen in een energietransitie, maar ook in een voedseltransitie. En dat is geen toeval: beide zijn onlosmakelijk met de verandering in ons klimaatbewustzijn verbonden. In hun boek The Future of Food – Een nieuw recept voor de voedingssector houden auteurs Jorg Snoeck en Stefan Van Rompaey de belangrijkste ontwikkelingen die plaats (zullen)...

Processing en innovatie

Processing en innovatie

Column - Henk Jan van Lent