Unilever-CEO waarschuwt medewerkers voor Brexit

Unilever CEO Paul Polman en eerdere CEO's en bestuursvoorzitters van het concern hebben in een brief aan huidige en voormalige werknemers gewezen op het belang van lid blijven van de EU. Unilever is opgericht vanuit 'Europeanism' en heeft veel aan deze Europese samenwerking te danken.

Donderdag 23 juni stemmen de Britten over een Brexit. Polman en zijn voorgangers stellen géén stemadvies te willen geven. "Er moeten veel overwegingen worden gemaakt. Dat respecteren we. "Maar bij zo'n enorm belangrijke en onomkeerbare beslissing voelen we de verantwoordelijkheid duidelijk te maken dat Unilever in Groot-Brittannië, met zijn florerende business, internationale research centers, fabrieken en hoofdkantoren van wereldwijde activiteiten, naar onze mening negatief beïnvloed zou worden als Groot-Brittannië de Europese Unie zou verlaten."

"We hopen daarom dat Groot-Brittannië in het belang van Unilever, Groot-Brittannië, Europa en ook de wereldwijde economie, ervoor zal kiezen in de EU te blijven en zo een centrale rol in Unilever’s lange termijn groei en welvaart zal blijven spelen."

Profiteren van Europese interne markt

Polman, Patrick Cescau, Niall FitzGerald en Michael Perry schrijven dat de interne markt de business van Unilever blijvend getransformeerd heeft. De onderneming profiteert van de voordelen van de Europese integratie en daar profiteren de Britse werknemers en vele andere stakeholders van mee.

Lees ook:

 
Lees ook
Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt prijzen en verwacht minder verkopen

Unilever verhoogt opnieuw de prijzen van producten vanwege de sterk gestegen grondstofkosten door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het bedrijf in een persbericht waarin ook de omzetcijfers van het eerste kwartaal van 2022 worden bekendgemaakt.

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam start recycling pilots met Unilever en OBBOTEC

Gemeente Rotterdam brengt verschillende partijen samen om te werken aan innovatieve oplossingen voor moeilijk te recyclen plastic verpakkingen. In verschillende pilots testen de partijen een nieuwe recycling technologie. Die vinden plaats in de nieuwe faciliteit van OBBOTEC in Plant One Rotterdam. In geval de pilots succesvol zijn, wordt het mogelijk...