Unilever-CEO waarschuwt medewerkers voor Brexit

20 juni 2016

Unilever CEO Paul Polman en eerdere CEO's en bestuursvoorzitters van het concern hebben in een brief aan huidige en voormalige werknemers gewezen op het belang van lid blijven van de EU. Unilever is opgericht vanuit 'Europeanism' en heeft veel aan deze Europese samenwerking te danken.

Donderdag 23 juni stemmen de Britten over een Brexit. Polman en zijn voorgangers stellen géén stemadvies te willen geven. "Er moeten veel overwegingen worden gemaakt. Dat respecteren we. "Maar bij zo'n enorm belangrijke en onomkeerbare beslissing voelen we de verantwoordelijkheid duidelijk te maken dat Unilever in Groot-Brittannië, met zijn florerende business, internationale research centers, fabrieken en hoofdkantoren van wereldwijde activiteiten, naar onze mening negatief beïnvloed zou worden als Groot-Brittannië de Europese Unie zou verlaten."

"We hopen daarom dat Groot-Brittannië in het belang van Unilever, Groot-Brittannië, Europa en ook de wereldwijde economie, ervoor zal kiezen in de EU te blijven en zo een centrale rol in Unilever’s lange termijn groei en welvaart zal blijven spelen."

Profiteren van Europese interne markt

Polman, Patrick Cescau, Niall FitzGerald en Michael Perry schrijven dat de interne markt de business van Unilever blijvend getransformeerd heeft. De onderneming profiteert van de voordelen van de Europese integratie en daar profiteren de Britse werknemers en vele andere stakeholders van mee.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?