Unilever gaat samen met Veolia plastic verpakkingen inzamelen

unilever-hoofdkantoor-brug315

Unilever gaat een driejarige samenwerking aan met Veolia voor het hergebruiken van plastic. Dat laat het voedingsmiddelenconcern weten in een persbericht. Veolia gaat Unilever helpen met het inzamelen en recyclen van hun plastic voedselverpakkingen. De eerste gezamenlijke projecten zullen worden opgezet in India en Indonesië.

Veolia

De meeste Nederlanders kennen Veolia alleen van de treinen die het bedrijf tot een paar jaar geleden door Limburg liet rijden. Maar wereldwijd is het Franse bedrijf onder meer groot in afvalverwerking en recycling. Met de technische systemen en afvalmanagementoplossingen van Veolia wil Unilever belangrijke stappen zetten richting het circulair maken van zijn verpakkingsstroom.

Unilever

Unilever heeft in 2017 de belofte gemaakt dat al het door het bedrijf gebruikte plastic in 2025 herbruikbaar of biologisch afbreekbaar zal zijn. Om voor al dit materiaal een markt te creëren belooft het concern ook dat het aandeel van gerecycled plastic in de eigen verpakkingen in dat jaar tenminste 25% moet zijn.

Lees ook
Unilever opent nieuw Foods Innovation Center op de campus van Wageningen

Unilever opent nieuw Foods Innovation Center op de campus van Wageningen

Op vrijdag 6 december opende Koning Willem-Alexander het nieuwe Global Foods Innovation Center op de campus van de Wageningen Universiteit. Unilever koos voor een plek waar naast veel academisch talent ook jonge bedrijven zitten.

EU wet- en regelgeving hindert opmars biologische bestrijdingsmiddelen

EU wet- en regelgeving hindert opmars biologische bestrijdingsmiddelen

De landbouwsector heeft dringend duurzame gewasbeschermingsmiddelen nodig. Maar Europese regelgeving frustreert de introductie van nieuwe biologische middelen. Dat concluderen onderzoekers van onder andere Wageningen University & Research (WUR) in een onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke blad BioControl.

Colombiaanse palmolie is beter voor klimaat en natuur

Colombiaanse palmolie is beter voor klimaat en natuur

Palmolie heeft een imagoprobleem, aangezien de grondstof (terecht) in verband wordt gebracht met ontbossing in Zuidoost-Azië. Toch hoeft palmolie niet schadelijk te zijn voor het milieu, zeggen wetenschappers van het Zwitserse Laboratory of Ecological Systems. Onderzoeker Carlos Quezada keek met zijn collega’s naar palmolieplantages in Colombia...