Unilever gaat een driejarige samenwerking aan met Veolia voor het hergebruiken van plastic. Dat laat het voedingsmiddelenconcern weten in een persbericht. Veolia gaat Unilever helpen met het inzamelen en recyclen van hun plastic voedselverpakkingen. De eerste gezamenlijke projecten zullen worden opgezet in India en Indonesië.

Veolia

De meeste Nederlanders kennen Veolia alleen van de treinen die het bedrijf tot een paar jaar geleden door Limburg liet rijden. Maar wereldwijd is het Franse bedrijf onder meer groot in afvalverwerking en recycling. Met de technische systemen en afvalmanagementoplossingen van Veolia wil Unilever belangrijke stappen zetten richting het circulair maken van zijn verpakkingsstroom.

Unilever

Unilever heeft in 2017 de belofte gemaakt dat al het door het bedrijf gebruikte plastic in 2025 herbruikbaar of biologisch afbreekbaar zal zijn. Om voor al dit materiaal een markt te creëren belooft het concern ook dat het aandeel van gerecycled plastic in de eigen verpakkingen in dat jaar tenminste 25% moet zijn.

Altijd op de hoogte blijven?