Overnames en investeringen Unilever

Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever neemt de merken op het gebied van persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen over van branchegenoot Quala. Ook gaat de investeringstak van het bedrijf investeren in de Amerikaanse bezorger van maaltijddozen Sun Basket.

Quala

Het Latijns-Amerikaanse Quala is actief Colombia, Ecuador, Mexico, De Dominicaans Republiek, Haiti, Peru, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Guatemala. Het bedrijf verkoopt net als Unilever zowel voedingsmiddelen als verzorgingsproducten, maar wil zich voortaan toeleggen op de dranken en voedingsmiddelen. De onderdelen die Unilever overneemt waren afgelopen jaar goed voor een gecombineerde omzet van 400 miljoen dollar.

Volgens topman Paul Polman verstevigt Unilever met de merken onder meer zijn leidende positie wereldwijd op het gebied van haarverzorging. De overname is nog wel afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

Sun Basket

Eerder maakte Unilever bekend dat de investeringstak van het bedrijf samen met de investeringsmaatschappijen Baseline Ventures en Founders Circle Capital 9,2 miljoen dollar in Sun Basket gaat investeren. Sun Basket wil zich profileren op de markt van maaltijddozen door veel met glutenvrije en vegetarische producten te werken. De maaltijdboxen zouden ook geschikt zijn voor mensen die het paleodieet volgen. De investering van Unilever Ventures moet het bedrijf uit San Francisco helpen in de gehele Verenigde Staten uit te breiden.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

Hein Schumacher verlaat Koninklijke FrieslandCampina als CEO per 1 mei. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever. De raad van commissarissen van FrieslandCampina feliciteert Hein Schumacher met deze nieuwe positie en is het proces gestart voor de benoeming van een nieuwe CEO.

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...