Unilever wil steun van staatsfondsen

Topman Paul Polman van Unilever wil graag dat staatsinvesteringsfondsen meer geld steken in de Brits-Nederlandse voedings- en wasmiddelengigant. Volgens Polman zijn staatsfondsen "een geschikte partner voor Unilever vanwege hun blik op de langere termijn. Ze behoren al tot onze grootste investeerders, maar we denken dat ze naar interessante modellen zoals die van ons zullen blijven kijken en daarbij hun belangen uitbreiden."

Staatsfondsen

Op dit moment heeft het Noorse staatsinvesteringsfonds een belang van 1,8 procent in Unilever. Een Japans pensioenfonds is voor 1 procent eigenaar en het Singaporese staatsfonds Temasek heeft een onbekend belang.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor Unilever. Unilever scoort hoog op het gebied van duurzame merken. Het concern gelooft dat daarmee op termijn het meeste geld te verdienen valt. Het is ook een van de redenen waarom Unilever een overnamebod van Kraft Heinz eerder dit jaar afsloeg. Het kortetermijndenken van de Amerikanen zou niet bij Unilever passen. Polman werkt wel aan plannen om aandeelhouders ook op korte termijn meer te laten profiteren.

Lees ook:

           

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Horecava, de vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, gaat vandaag van start in Amsterdam RAI. Eén van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs van dit jaar is duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Onderwerpen zoals eten zonder verspilling, groene innovaties en...

Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces is een van de drie genomineerden voor de EZK Enery Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.