Unilever wil steun van staatsfondsen

Topman Paul Polman van Unilever wil graag dat staatsinvesteringsfondsen meer geld steken in de Brits-Nederlandse voedings- en wasmiddelengigant. Volgens Polman zijn staatsfondsen "een geschikte partner voor Unilever vanwege hun blik op de langere termijn. Ze behoren al tot onze grootste investeerders, maar we denken dat ze naar interessante modellen zoals die van ons zullen blijven kijken en daarbij hun belangen uitbreiden."

Staatsfondsen

Op dit moment heeft het Noorse staatsinvesteringsfonds een belang van 1,8 procent in Unilever. Een Japans pensioenfonds is voor 1 procent eigenaar en het Singaporese staatsfonds Temasek heeft een onbekend belang.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor Unilever. Unilever scoort hoog op het gebied van duurzame merken. Het concern gelooft dat daarmee op termijn het meeste geld te verdienen valt. Het is ook een van de redenen waarom Unilever een overnamebod van Kraft Heinz eerder dit jaar afsloeg. Het kortetermijndenken van de Amerikanen zou niet bij Unilever passen. Polman werkt wel aan plannen om aandeelhouders ook op korte termijn meer te laten profiteren.

Lees ook:

           

Lees ook
HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab voor duurzaam voedsel

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

De supermarktomzet aan duurzame voeding wordt steeds groter. In 2021 had 22 procent van de omzet aan voeding een duurzaamheidskeurmerk. In 2013 was dit nog maar 8 procent. Vooral producten als varkensvlees, verse vis, thee en eieren hebben vaak een duurzaamheidskeurmerk. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2021 van Wageningen University & Research...

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.