Unilever wil steun van staatsfondsen

30 mei 2017

Topman Paul Polman van Unilever wil graag dat staatsinvesteringsfondsen meer geld steken in de Brits-Nederlandse voedings- en wasmiddelengigant. Volgens Polman zijn staatsfondsen "een geschikte partner voor Unilever vanwege hun blik op de langere termijn. Ze behoren al tot onze grootste investeerders, maar we denken dat ze naar interessante modellen zoals die van ons zullen blijven kijken en daarbij hun belangen uitbreiden."

Staatsfondsen

Op dit moment heeft het Noorse staatsinvesteringsfonds een belang van 1,8 procent in Unilever. Een Japans pensioenfonds is voor 1 procent eigenaar en het Singaporese staatsfonds Temasek heeft een onbekend belang.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor Unilever. Unilever scoort hoog op het gebied van duurzame merken. Het concern gelooft dat daarmee op termijn het meeste geld te verdienen valt. Het is ook een van de redenen waarom Unilever een overnamebod van Kraft Heinz eerder dit jaar afsloeg. Het kortetermijndenken van de Amerikanen zou niet bij Unilever passen. Polman werkt wel aan plannen om aandeelhouders ook op korte termijn meer te laten profiteren.

Lees ook:

           

Altijd op de hoogte blijven?