Unilever maakt ijsstokjes duurzaam

Unilever gaat eind 2015 meer materiaal uit houtvezels (verpakkingen, labels maar ook de houten stokjes van Magnum-ijs), betrekken van duurzame bronnen. Het bedrijf heeft een nieuw leveranciers-beleid om ontbossing in de supply chain tegen te gaan.

Met dit nieuwe houtvezel sourcing-beleid committeert het concern zich om vanaf eind 2015 alle papieren en kartonnen verpakkingen duurzaam te betrekken

Het concern wil in 2020 dat alle door Unilever gebruikte materialen die houtvezels bevatten, traceerbaar zijn en afkomstig van gecertificeerde, bekende bronnen.

In 2014 is het volume papier en karton afkomstig van duurzaam betrokken bronnen toegenomen tot 87 procent. Het jaar ervoor was dat nog 62 procent.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Verduurzaming voeding

(Premium)

 
Lees ook
WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

Moet er een heffing komen op vlees? De vraag komt regelmatig voorbij in het nieuws. Volgens Wageningen University and Research kan een heffing op vleesproducten die de overheid doorgeeft aan de veehouder de duurzaamheid bevorderen.

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

IJsproducent Ben & Jerry’s (B&J) maakt in een statement bekend dat het tegen B&J’s normen en waarden ingaat om ijs te verkopen in bezette Palestijnse gebieden. Eind 2022 eindigt het bedrijf daarom de licentieovereenkomst met een lokale Israëlische partner die ijs maakt voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

EU lanceert gedragscode gezonde en duurzame voeding

EU lanceert gedragscode gezonde en duurzame voeding

De Europese Commissie (EC) en 65 belanghebbenden uit de sector ondertekenden begin juli de EU-gedragscode voor verantwoordelijke levensmiddelenbedrijven en marketingpraktijken. Het is de volgende stap in de “Van boer tot bord”-strategie.