Unilever-merken nu ook bij Aldi te koop

22 juni 2016

Unilever levert een deel van haar food-A-merken nu ook aan Aldi. Het gaat onder meer om Becel en Blue Band halvarine, Calvé mayonaise, Unox knakworst, Lipton Ice Tea, Knorr maaltijdpakketten en Magnum ijs.

Aldi begon vanaf 2012 in Nederland op beperkte schaal A-merken te verkopen, waaronder Mars, Snickers en Bavaria, al is het aanbod nog beperkt. Inmiddels omvat het Aldi-pakket ook merken als Coca-Cola, Nutella, Leerdammer, Haribo en Perfetti van Melle, meldt Distrifood.

'Logische stap'

"We willen de Aldi shoppers ook onze A-merken aanbieden in de winkel waar zij hun boodschappen doen", aldus Unilever-woordvoerder Fleur van Bruggen in Levensmiddelenkrant. "Daarnaast liggen er Unilever-producten bij Aldi in bijna elk land in Europa. De verkoop via Aldi in Nederland was dus een logische stap in lijn met onze Europese strategie."

'Aanbod verbeteren'

Volgens Aldi past het structureel aanbieden van merkartikelen "binnen het beleid van de onderneming om het aanbod continue te verbeteren: de wens van de klant staat hier voorop, evenals het principe beste prijs-kwaliteitverhouding".

De aangeboden verpakkingen hebben wel een groter formaat. Zo hebben de pakken Magnum bij Aldi zes in plaats van vier ijsjes, bevatten Becel en Blue Band margarine 600 gram (in plaats van de reguliere 500 gram) en hebben de Knorr maaltijdpakketten bij Aldi alleen een XXL- formaat.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?