Unilever neemt Britse theefabrikant Pukka Herbs over

Unilever - Pukka

Unilever neemt de Britse theefabrikant Pukka Herbs over. Het bedrijf bezit al grote theemerken als Lipton en PG Tips. Met de aankoop van Pukka Herbs breidt Unilever uit naar een exclusiever segment. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Tim Westwell en Sebastian Pole zetten Pukka Herbs Ltd in 2001 op. Het bedrijf uit Bristol profileert zich met duurzame, organische en 'eerlijke' ingrediënten en bijzondere smaakcombinaties. Pukka heeft een omzet van meer dan 30 miljoen dollar en een groei van ongeveer 30 procent. Volgens een ranglijst van marktonderzoeker Euromonitor is Pukka Herbs het snelst groeiende biologische theemerk ter wereld. De markt voor kruidenthee, groene thee en thee met fruitsmaakjes is naar schatting zo'n 1,6 miljard euro groot en zal in de toekomst waarschijnlijk nog groter worden.

Lees ook
Meer consumenten kopen biologisch

Meer consumenten kopen biologisch

Consumenten kopen vaker biologisch. Uit onderzoek van GfK blijkt dat de aankoopfrequentie van biologische voedingsmiddelen in 2020 steeg met 7 procent. Dat meldt brancheorganisatie Bionext met een persbericht.

Unilever krijgt miljoenenboete vanwege machtsmisbruik

Unilever krijgt miljoenenboete vanwege machtsmisbruik

Turkse mededingingsautoriteiten hebben een boete van 480 miljoen Turkse lira, omgerekend €51 miljoen, opgelegd aan Unilever. De voedings-, was- en verzorgingsmiddelengigant wordt beschuldigd van kartelpraktijken bij de verkoop van ijs.

Onverpakt verkopen mag wel degelijk!

Onverpakt verkopen mag wel degelijk!

We lazen onlangs dat biologische producten binnenkort weer in plastic moeten worden verpakt. Klopt dat? Kaat Appelman legt uit hoe het zit.   Waar agrarische bedrijven, verwerkende bedrijven en de logistieke partijen in de biologische keten al aan een dergelijke verplichting moesten voldoen, gaat Skal vanaf 1 januari 2021 ook toezien op de...