Unilever onderzoekt materialen

28 mei 2015

Unilever gaat samen met Stichting FOM en NWO Aard- en Levenswetenschappen (ALW) het fysische gedrag van producten onderzoeken.

Het gezamenlijk onderzoeksprogramma, dat start op 1 juni 2015, moet inzicht geven in hybride zachte materialen. Het doel van de samenwerking is fundamenteel onderzoek en valorisatie.

 

"Veel voedings- en consumentenproducten, zoals mayonaise en verzorgingsproducten, bestaan uit complexe mengsels van verschillende materialen. We willen deze producten verbeteren, om een optimale gebruikerservaring te kunnen leveren, door bijvoorbeeld de voedingswaarde, het gevoel, of de productstabiliteit en duurzaamheid te maximaliseren", legt Vinod Subramaniam uit. Hij is directeur van FOM-instituut AMOLF en zal het onderzoeksprogramma leiden.

"Samen met onze academische collega’s en de wetenschappers van Unilever verwachten we nieuwe kennis op te doen over deze complexe materialen, waarmee we uiteindelijk nieuwe materialen en producten met vooraf bepaalde eigenschappen kunnen ontwerpen."

De drie partijen zijn een vijfjarige overeenkomst aangegaan. Unilever investeert jaarlijks 400.000 euro en FOM en NWO-ALW samen doen dat eveneens. Het onderzoek zal plaatsvinden op verschillende locaties van de betrokken partijen (Vlaardingen, Amsterdam (AMOLF, UvA) en Wageningen).

Lees ook: 

Altijd op de hoogte blijven?