Unilever onderzoekt pesticidevrije theeteelt

4 augustus 2014

Unilever laat in India onderzoek doen naar de mogelijkheden om thee te telen zonder gebruik van pesticiden.

De studie moet de milieutechnische en economische haalbaarheid onderzoeken van de toepassing van biologische bestrijdingsmiddelen of andere methoden waarbij geen pesticiden worden gebruikt. Het onderzoek maakt deel uit van Sustainable Living Plan van Unilever. Daarin heeft de onderneming vastgelegd dat tegen 2020 alle landbouwgrondstoffen geproduceerd moeten worden via duurzame teelt.

Unilever publiceerde in maart al een guidance document over gebruik van pesticiden bij de teelt van thee, maar stelt nu dat de duurzame teelt, die tot stand moet komen in samenwerking met toeleveranciers en boeren, het snelste voortgang kan boeken als met gezamenlijk onderzoek aangetoond kan worden wat de mogelijkheden zijn.

De studie zal worden uitgevoerd door CABI, een intergouvernementele organisatie gericht op het verbeteren van kwaliteit van leven door toegepaste wetenschap in landbouw en milieu. Cabi zal daarbij samenwerken met de  Tea Board of India, de Tea Research Institutes en de voornaamste partijen in de sector.

Lees ook:

Unilever start onderzoeksprogramma naar thee (26 mei 2014)

Unilever neemt thee-bedrijf T2 over (9 september 2013)

 

Altijd op de hoogte blijven?