Unilever: stabiele cijfers ondanks corona

unilever

De wereldwijde omzet van Unilever was in 2020 € 50,7 miljard euro. Dat is 2,4% minder dan in 2019, maar onderaan de streep boekte het bedrijf juist 0,8% meer winst: € 6,1 miljard in totaal.

De coronacrisis zorgde wel voor stijgingen en dalingen binnen verschillende categorieën producten. Artikelen voor thuis - waaronder hygiëneproducten zoals handgel en wasmiddel - verkochten beter, terwijl beautyproducten juist minder populair waren. Ook producten om thuis te eten en drinken deden het goed, zoals het ijs van Ben & Jerry's. Daarnaast lijkt de aankoop van de Vegetarische Slager in 2018 een belangrijk onderdeel, want de omzet van de Nederlandse vleesvervangerproducent steeg in 2020 met 70%. Voedingswaren voor de horeca werden daarentegen juist slechter verkocht.

De online omzet van de voedings-, verzorgings- en schoonmaakmiddelengigant groeide overigens met maar liefst 61% in 2020, goed voor inmiddels 9% van de totale omzet. In het rapport van Unilever noemt CEO Alan Jope 2020 een onrustig en onvoorspelbaar jaar, waarin Unilever zich met veerkracht en aanpassingsvermogen door de pandemie heen werkte. 

Thema's
Lees ook
Unilever ziet groei in verkoop voedingsmiddelen

Unilever ziet groei in verkoop voedingsmiddelen

Vandaag publiceerde Unilever zijn kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2021.

Unilever krijgt miljoenenboete vanwege machtsmisbruik

Unilever krijgt miljoenenboete vanwege machtsmisbruik

Turkse mededingingsautoriteiten hebben een boete van 480 miljoen Turkse lira, omgerekend €51 miljoen, opgelegd aan Unilever. De voedings-, was- en verzorgingsmiddelengigant wordt beschuldigd van kartelpraktijken bij de verkoop van ijs.

Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

2020 was geen gemakkelijk jaar voor Vion Food Group. De omzet in 2020 was met 4,9 miljard euro 3,1 procent minder dan in 2019. De omzetdaling kwam door lagere verkoopprijzen voor varkensvlees, rundvlees en aanverwante producten. Tegenover de lagere omzet staat een hoger bedrijfsresultaat. De brutomarges stegen en de EBITDA nam toe met 9,1 miljoen tot...