Unilever: stabiele cijfers ondanks corona

unilever

De wereldwijde omzet van Unilever was in 2020 € 50,7 miljard euro. Dat is 2,4% minder dan in 2019, maar onderaan de streep boekte het bedrijf juist 0,8% meer winst: € 6,1 miljard in totaal.

De coronacrisis zorgde wel voor stijgingen en dalingen binnen verschillende categorieën producten. Artikelen voor thuis - waaronder hygiëneproducten zoals handgel en wasmiddel - verkochten beter, terwijl beautyproducten juist minder populair waren. Ook producten om thuis te eten en drinken deden het goed, zoals het ijs van Ben & Jerry's. Daarnaast lijkt de aankoop van de Vegetarische Slager in 2018 een belangrijk onderdeel, want de omzet van de Nederlandse vleesvervangerproducent steeg in 2020 met 70%. Voedingswaren voor de horeca werden daarentegen juist slechter verkocht.

De online omzet van de voedings-, verzorgings- en schoonmaakmiddelengigant groeide overigens met maar liefst 61% in 2020, goed voor inmiddels 9% van de totale omzet. In het rapport van Unilever noemt CEO Alan Jope 2020 een onrustig en onvoorspelbaar jaar, waarin Unilever zich met veerkracht en aanpassingsvermogen door de pandemie heen werkte. 

Thema's
Lees ook
Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Het ijsmerk Ben & Jerry's besloot in juni om te stoppen met de verkoop van ijs in de bezette Palestijnse gebieden. Dit zorgt voor problemen bij moederbedrijf Unilever. Verschillende Amerikaanse staten willen vanwege de boycot van Ben & Jerry's hun aandelen verkopen.

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Beeld: Ruud Zwart via Wikimedia Commons Prof. dr. Evert Verhulp (57) is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Hij volgt daarmee mevrouw mr. Nebahat Albayrak op, die van 2016 tot 2021 commissaris was. Verhulp is expert op het gebied van arbeidsrecht en heeft ervaring in de rechtspraktijk en in de...

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

IJsproducent Ben & Jerry’s (B&J) maakt in een statement bekend dat het tegen B&J’s normen en waarden ingaat om ijs te verkopen in bezette Palestijnse gebieden. Eind 2022 eindigt het bedrijf daarom de licentieovereenkomst met een lokale Israëlische partner die ijs maakt voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.