Unilever stopt geschil om Just Mayo

22 december 2014

Unilever ziet af van een rechtszaak tegen Hampton Creek. Vorige maand wilde het concern de Amerikaanse startup aanklagen omdat het bedrijf met Just Mayo consumenten zou misleiden.

Dat meldt Forbes. Unilever vond dat het Amerikaanse bedrijf Just Mayo niet als mayonaise mocht presenteren omdat er geen eieren in verwerkt zitten.

Het concern wees daarbij naar eisen van de Amerikaanse voedselautoriteiten die stellen dat mayonaise alleen mayonaise genoemd mag worden als er eigeel inzit.

Hampton Creek brengt via technologie duurzame voedingsmiddelen op plantaardige basis op de markt. Door Just Mayo te verkopen als gezondere en meer duurzame mayonaise-variant, zou de verkoop van Unilever's mayonaisemerken Hellman’s en Best Foods worden geschaad.

Sinds de aanklacht zijn er diverse contacten tussen beide bedrijven geweest, waardoor de kou uit de lucht is geraakt, stelt Hampton Creek.

Unilever stelt van Hampton Creek vernomen te hebben, dat het bedrijf de etiketten wil aanpassen. Het concern geeft aan het streven van Hampton Creek naar een ‘duurzamere wereld’ te delen.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?