Unilever verkoopt merk Chicken Tonight

chicken-tonight

Zwanenberg Food Group neemt het merk Chicken Tonight over van Unilever. Het herkenbare sausmerk wordt al bij Zwanenberg geproduceerd, maar het in Almelo gevestigde bedrijf neemt nu ook de marketing en verkoop over.

Zwanenberg Food Group produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten, en heeft een omzet van zo’n €400 miljoen. In 2017 nam het bedrijf de fabriek van Unilever in Oss over. Unilever is al enige tijd een van de opdrachtgevers van Zwanenberg, dat onder meer producten van de merken Bertolli, Unox en dus ook Chicken Tonight maakt. ‘Sinds 2015 zijn wij bezig een brede voedingsmiddelenonderneming te worden met sterke merken’, zegt Maarten Elsinga, CEO van Zwanenberg. ‘De overname van Chicken Tonight vinden wij een mooie toevoeging die uitstekend past in onze ambitie.’

 

Lees ook
Corona doet Unilever geen pijn

Corona doet Unilever geen pijn

De verschillende takken van Unilever houden elkaar de eerste helft van 2020 in balans met winst en verlies. Unilever maakte samen met de halfjaarcijfers bekend om het grootste deel van de theedivisie te verkopen.

Groenlinks wil Unilever fiscaal straffen voor verhuizing

Groenlinks wil Unilever fiscaal straffen voor verhuizing

Groenlinks heeft op 10 juli een wetsvoorstel ingediend dat het uit Nederland vertrekkende Unilever moet dwingen om alsnog dividendbelasting te betalen over in Nederland opgebouwde winsten. De initiatiefwet richt zich in algemene zin op bedrijven met een omzet van meer dan 750 miljoen die verhuizen naar een land zonder dividendbelasting. Deze voorwaarden...

Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group heeft Edwin van Veldhuizen per 1 juli 2020 benoemd tot commercieel directeur. Voor deze benoeming werkte Edwin van Veldhuizen als commercieel directeur bij Struik Foods Europe, de onderneming waarmee Zwanenberg op 13 maart 2020 fuseerde.