Unilever verkoopt merk Chicken Tonight

chicken-tonight

Zwanenberg Food Group neemt het merk Chicken Tonight over van Unilever. Het herkenbare sausmerk wordt al bij Zwanenberg geproduceerd, maar het in Almelo gevestigde bedrijf neemt nu ook de marketing en verkoop over.

Zwanenberg Food Group produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten, en heeft een omzet van zo’n €400 miljoen. In 2017 nam het bedrijf de fabriek van Unilever in Oss over. Unilever is al enige tijd een van de opdrachtgevers van Zwanenberg, dat onder meer producten van de merken Bertolli, Unox en dus ook Chicken Tonight maakt. ‘Sinds 2015 zijn wij bezig een brede voedingsmiddelenonderneming te worden met sterke merken’, zegt Maarten Elsinga, CEO van Zwanenberg. ‘De overname van Chicken Tonight vinden wij een mooie toevoeging die uitstekend past in onze ambitie.’

 

Lees ook
Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever presenteert vandaag het nieuwe 'Future Foods' initiatief dat een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem moet ondersteunen.

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Regio Twente is een van de 'hotspots' voor corona. Dat is ook merkbaar bij Zwanenberg Food Group. De organisatie ziet het aantal coronagevallen in de locatie aan de Sluisweg in Almelo toenemen. Daarom heeft Zwanenberg Food Group besloten deze productievestiging tien dagen te sluiten. De activiteiten liggen tot maandag 16 november stil.

Annemarieke de Haan nieuwe voorzitter FNLI

Annemarieke de Haan nieuwe voorzitter FNLI

Het bestuur van de Federatie Nederlandse Voedingsmiddelenindustrie (FNLI) heeft Annemarieke de Haan benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Zij volgt vanaf 1 januari 2021 Bas Alblas op, die aan het einde van dit jaar afscheid neemt vanwege zijn vertrek als CEO bij Lamb Weston/ Meijer. Ook heeft het FNLI-bestuur Bas Roelofs (FrieslandCampina) benoemd...