Unilever waarschuwt voor hoge kosteninflatie voedingsmiddelen

Unilever Gebouw 2

Beeld: Unilever

Unilever maakte donderdag 10 februari de jaaromzet van 2021 bekend. In een persbericht zegt het bedrijf hoge inflatiekosten te verwachten in de eerste helft van 2022.

De hoge stijging van inputkosten was in 2021 een grote uitdaging, schrijft Unilever. Ook in 2022 verwachten ze een kosteninflatie. “We verwachten momenteel een inputkosteninflatie in de eerste helft van meer dan €2 miljard. Dat kan in de tweede helft afnemen tot ongeveer €1,5 miljard, hoewel er momenteel een brede marge is die marktonzekerheid geeft over de vooruitzichten voor grondstof-, vracht- en verpakkingskosten.”

In heel 2021 boekte Unilever op een omzet van 52,4 miljard euro een onderliggende groei van 4,5 procent. Netto verdiende Unilever afgelopen jaar 6,6 miljard euro. In 2023 stijgt de omzet volgens de analisten vermoedelijk door naar 54,5 miljard euro.

Eerder maakte Unilever de verandering van hun bedrijfsstructuur bekend. Komend jaar schrapt het bedrijf 15 procent van de banen wereldwijd, wat neerkomt op zo’n 1500 banen. In de komende twee jaar wil Unilever 600 miljoen euro aan kosten besparen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

Hein Schumacher verlaat Koninklijke FrieslandCampina als CEO per 1 mei. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever. De raad van commissarissen van FrieslandCampina feliciteert Hein Schumacher met deze nieuwe positie en is het proces gestart voor de benoeming van een nieuwe CEO.

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Hogere omzet voor Unilever door prijsverhogingen

Unilever verkocht in het eerste half jaar van 2022 minder producten, maar maakte een hogere omzet vanwege prijsverhogingen. Door de prijzen van producten zelf te verhogen had Unilever weinig last van de inflatie. "Unilever heeft een half jaar neergezet dat voortbouwt op ons momentum van 2021, ondanks de uitdagingen van hoge inflatie en lagere mondiale...