'Unilever wil voor 7 miljard euro aan voedselmerken verkopen'

20 maart 2017

Volgens ingewijden wil Unilever voor 7 miljard euro aan voedselmerken verkopen. Dit schrijven diverse Britse kranten. Volgens The Sunday Telegraph gaat het onder meer om de margarinelabels Becel/Flora en Stork. Topman Paul Polman wil volgens de krant met de verkoop tegemoetkomen aan de aandeelhouders. Zij willen dat Unilever besparende maatregelen neemt.

Kraft Heinz

Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz bracht eind februari ongevraagd een overnamebod uit. Hoewel het bod werd afgewezen en ingetrokken, reageerden de beleggers wel enthousiast. Daarom kondigde Unilever aan om alle opties te onderzoeken die sneller waarde creëren. De verkoop van de merken kan hier onderdeel van zijn. The Sunday Telegraph noemt grote investeerders als Bain Capital, CVC en Clayton Dubilier & Rice als mogelijke kopers. Ook Kraft Heinz wordt genoemd. Een woordvoerster van Unilever heeft nog geen commentaar gegeven.

Margarine

Unilever Margarine heeft al sinds de oprichting van het bedrijf in 1930 margarine in het assortiment. In 2014 bracht Unilever de margarines en andere smeersels onder in een apart bedrijfsonderdeel. Dat leidde toen al tot speculatie over een mogelijke verkoop van het onderdeel.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?