Unilever zet bussen in naar Wageningen

unilever

Unilever gaat zorgen voor collectief busvervoer voor werknemers waarvan de standplaats van Vlaardingen verplaatst wordt naar Wageningen. Daar gaat Unilever een nieuw Foods Innovation Centre bouwen.

Dat heeft CNV Vakmensen bekendgemaakt. De busregeling maakt deel uit van de mobiliteitsregelingen voor auto, OV of collectief busvervoer. De regelingen gelden voor een periode van vijf jaar. Ze gelden vanaf april 2019, als het Foods Innovation Centre in Wageningen operationeel moet zijn.

Bij de keuze voor OV of collectief busvervoer zal de reistijd (boven de huidige reistijd) met een maximum van twee uur per dag als werktijd gelden. De regeling voor flexwerken wordt uitgebreid naar twee dagen per week.

In een sociaal plan worden verder onder meer afspraken opgenomen over behoud van werk, het opleiden naar een nieuwe functie binnen Unilever en een verhuisregeling.

Sluiten Vlaardingen

Unilever gaat de onderzoeksvestiging in Vlaardingen te sluiten. De R&D-voor food (zo’n 300 banen) wordt verplaatst naar het Foods Innovation Centre in Wageningen waar ook de R&D-organisaties uit het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan worden ondergebracht.

Vlaardingen is één van de grootste onderzoekscentra van Unilever. Er werken bijna 800 mensen. De non-food onderzoeksactiviteiten (200 banen in home care, personal care en refreshment) gaan naar het Engelse Port Sunlight en Colworth en zo’n 200 banen worden bij een andere locatie in Rotterdam ondergebracht.

Lees ook:

Unilever sluit R&D-vestiging Vlaardingen (6 oktober 2016)

Meer over
Lees ook
Unilever maakt honderden miljoenen vrij in coronacrisis

Unilever maakt honderden miljoenen vrij in coronacrisis

Unilever maakt honderden miljoenen vrij in strijd tegen het coronavirus. “Het is eigenlijk heel simpel: het gaat om mensen, eten en zeep”, zegt Hanneke Faber van Unilever op BNR.Unilever doneert voor zo’n €100 miljoen aan producten als zeep, schoonmaakmiddelen en houdbare etenswaren. De helft hiervan gaat naar het Covid...

Evenveel vrouwen als mannen in management Unilever

Evenveel vrouwen als mannen in management Unilever

In het wereldwijde management van Unilever werken nu evenveel vrouwen als mannen. Dat laat de levensmiddelenmultinational weten in een persbericht. Het percentage vrouwen in managementposities is nu 50%, terwijl dat in 2010 nog 38% was. In het bestuursorgaan is nu 45% vrouw. Unilever meldt dat vooral voortgang is gemaakt in afdelingen waar vrouwen...

Unilever werkt samen met Afrikaanse boeren aan gewassendiversiteit

Unilever werkt samen met Afrikaanse boeren aan gewassendiversiteit

Unilever en het Wereld Natuur Fonds (WWF) gaan samenwerken met kleine boeren in Zuid-Afrika om weinig geteelde, droogtebestendige gewassen te introduceren. Het project past binnen de '50 Future Foods’-campagne die Unilever een jaar geleden startte rondom het merk Knorr. Op dit moment komt 75% van alle voeding op de wereld van slechts twaalf gewassen...