Unilever zet bussen in naar Wageningen

2 februari 2017

Unilever gaat zorgen voor collectief busvervoer voor werknemers waarvan de standplaats van Vlaardingen verplaatst wordt naar Wageningen. Daar gaat Unilever een nieuw Foods Innovation Centre bouwen.

Dat heeft CNV Vakmensen bekendgemaakt. De busregeling maakt deel uit van de mobiliteitsregelingen voor auto, OV of collectief busvervoer. De regelingen gelden voor een periode van vijf jaar. Ze gelden vanaf april 2019, als het Foods Innovation Centre in Wageningen operationeel moet zijn.

Bij de keuze voor OV of collectief busvervoer zal de reistijd (boven de huidige reistijd) met een maximum van twee uur per dag als werktijd gelden. De regeling voor flexwerken wordt uitgebreid naar twee dagen per week.

In een sociaal plan worden verder onder meer afspraken opgenomen over behoud van werk, het opleiden naar een nieuwe functie binnen Unilever en een verhuisregeling.

Sluiten Vlaardingen

Unilever gaat de onderzoeksvestiging in Vlaardingen te sluiten. De R&D-voor food (zo’n 300 banen) wordt verplaatst naar het Foods Innovation Centre in Wageningen waar ook de R&D-organisaties uit het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan worden ondergebracht.

Vlaardingen is één van de grootste onderzoekscentra van Unilever. Er werken bijna 800 mensen. De non-food onderzoeksactiviteiten (200 banen in home care, personal care en refreshment) gaan naar het Engelse Port Sunlight en Colworth en zo’n 200 banen worden bij een andere locatie in Rotterdam ondergebracht.

Lees ook:

Unilever sluit R&D-vestiging Vlaardingen (6 oktober 2016)

Altijd op de hoogte blijven?