United Biscuits (Verkade, Sultana) naar Turkse Yildiz

United Biscuits (bekend van Verkade en Sultana) wordt verkocht aan het Turkse Yildiz Holding. Daarmee wordt het bedrijf na Mondelez en Kellogg de derde koekjesproducent ter wereld.

Het moederbedrijf (private equity fondsen, beheerd door investeringsmaatschappij Blackstone en PAI Partners) hebben een overeenstemming met Yildiz bereikt. Financiële details over de verkoop worden niet naar buiten gebracht.

United Biscuits

United Biscuits is marktleider voor koekjes in het Verenigd Koninkrijk, en de nummer twee in Nederland, Frankrijk, België en Ierland. Het bedrijf heeft 16 fabrieken, waarvan er 7 in de UK gevestigd zijn.

Bekende merken van United Biscuits zijn naast Verkade en Sultana, McVitie’s Jaffa Cakes, Jacob’s, Jacob’s Cream Crackers, Twiglets, Mini Cheddars, Carr’s en Delacre.

Yildiz

Yildiz investeert in en produceert onder meer koekjes (merk Bizcrem), chocolade (in de VS en België onder merknaam Godiva), margarine en vloeibare oliën, zuivelproducten, frisdranken, culinaire producten, babyvoeding en verpakkingsmaterialen. Het bedrijf heeft 60 fabrieken, waarvan 11 buiten Turkije.

United Biscuits kwam in 2007 in handen van Blackstone/PAI. Die zetten het in 2010 in de etalage. Eerst wilde de Amerikaanse soepfabrikant Campbell de koekjesfabrikant overnemen. Later hadden ook Mondelez en de Chinese investeringsmaatschappij Hony Capital interesse.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum.

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...