United Biscuits (Verkade, Sultana) naar Turkse Yildiz

evmi-yildiz

United Biscuits (bekend van Verkade en Sultana) wordt verkocht aan het Turkse Yildiz Holding. Daarmee wordt het bedrijf na Mondelez en Kellogg de derde koekjesproducent ter wereld.

Het moederbedrijf (private equity fondsen, beheerd door investeringsmaatschappij Blackstone en PAI Partners) hebben een overeenstemming met Yildiz bereikt. Financiële details over de verkoop worden niet naar buiten gebracht.

United Biscuits

United Biscuits is marktleider voor koekjes in het Verenigd Koninkrijk, en de nummer twee in Nederland, Frankrijk, België en Ierland. Het bedrijf heeft 16 fabrieken, waarvan er 7 in de UK gevestigd zijn.

Bekende merken van United Biscuits zijn naast Verkade en Sultana, McVitie’s Jaffa Cakes, Jacob’s, Jacob’s Cream Crackers, Twiglets, Mini Cheddars, Carr’s en Delacre.

Yildiz

Yildiz investeert in en produceert onder meer koekjes (merk Bizcrem), chocolade (in de VS en België onder merknaam Godiva), margarine en vloeibare oliën, zuivelproducten, frisdranken, culinaire producten, babyvoeding en verpakkingsmaterialen. Het bedrijf heeft 60 fabrieken, waarvan 11 buiten Turkije.

United Biscuits kwam in 2007 in handen van Blackstone/PAI. Die zetten het in 2010 in de etalage. Eerst wilde de Amerikaanse soepfabrikant Campbell de koekjesfabrikant overnemen. Later hadden ook Mondelez en de Chinese investeringsmaatschappij Hony Capital interesse.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences neemt het Duitse Institut Kirchhoff Berlin over. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Institut Kirchhoff voert chemisch, fysisch, moleculair biologisch en microbiologisch onderzoek uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Institut Kirchhoff Berlin breidt het Franse Mérieux zich verder uit op...

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero, producent van onder meer Nutella, staat op het punt de koekjesdivisie van Kellogg over te nemen. Nieuwssite CNBC meldt dat de deal bijna rond is. Ferrero betaalt 1,3 miljard dollar aan Kellogg voor de overname. De merken die ter overname werden aangeboden zijn Keebler, Famous Amos, en fruitsnack-merken. Kellogg gaat zich na de verkoop...