United Biscuits (Verkade, Sultana) naar Turkse Yildiz

United Biscuits (bekend van Verkade en Sultana) wordt verkocht aan het Turkse Yildiz Holding. Daarmee wordt het bedrijf na Mondelez en Kellogg de derde koekjesproducent ter wereld.

Het moederbedrijf (private equity fondsen, beheerd door investeringsmaatschappij Blackstone en PAI Partners) hebben een overeenstemming met Yildiz bereikt. Financiële details over de verkoop worden niet naar buiten gebracht.

United Biscuits

United Biscuits is marktleider voor koekjes in het Verenigd Koninkrijk, en de nummer twee in Nederland, Frankrijk, België en Ierland. Het bedrijf heeft 16 fabrieken, waarvan er 7 in de UK gevestigd zijn.

Bekende merken van United Biscuits zijn naast Verkade en Sultana, McVitie’s Jaffa Cakes, Jacob’s, Jacob’s Cream Crackers, Twiglets, Mini Cheddars, Carr’s en Delacre.

Yildiz

Yildiz investeert in en produceert onder meer koekjes (merk Bizcrem), chocolade (in de VS en België onder merknaam Godiva), margarine en vloeibare oliën, zuivelproducten, frisdranken, culinaire producten, babyvoeding en verpakkingsmaterialen. Het bedrijf heeft 60 fabrieken, waarvan 11 buiten Turkije.

United Biscuits kwam in 2007 in handen van Blackstone/PAI. Die zetten het in 2010 in de etalage. Eerst wilde de Amerikaanse soepfabrikant Campbell de koekjesfabrikant overnemen. Later hadden ook Mondelez en de Chinese investeringsmaatschappij Hony Capital interesse.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Veolia breidt uit in recycling met overname van Recyfood

Veolia breidt uit in recycling met overname van Recyfood

Op maandag 30 januari heeft Veolia Nederland de verwerker van organisch afval en restproducten Recyfood overgenomen. Met de overname van Recyfood breidt Veolia haar activiteiten in Nederland uit met de recycling van voedingsmiddelen en organisch afval.

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.