Upfield wil onderzoekscentrum bouwen op Wageningen campus

upfield1

Voedingsmiddelenconcern Upfield heeft plannen aangekondigd voor een eigen onderzoekscentrum op de campus van de Wageningen Universiteit. Het bedrijf geeft aan 50 miljoen euro te steken in de bouw van het Upfield Food Science Center. Ook wil Upfield een nieuw hoofdkantoor betrekken in Amsterdam.

Upfield ontstond in 2018 door de verkoop van de margarinetak van Unilever (die ooit de ‘Uni’ aan Unilever gaf) aan de investeringspartij KKR. Het bedrijf heeft daarmee merken als Becel, Blueband en Hellman’s in huis. Met een R&D-centrum op de campus van Wageningen University & Research hoopt Upfield deel te worden van een ‘inspirerend en creatief netwerk van mensen en bedrijven’ in het ‘Silicon Valley van de voedselindustrie’.

Upfield is niet het eerste bedrijf dat een R&D-centrum opent in Wageningen. Unilever, het bedrijf waar Upfield drie jaar geleden nog deel van uitmaakte, opende eind vorig jaar zijn eigen onderzoekscentrum op de campus. Het centrum van Upfield moet eind 2021 geopend worden.

Meer over
Lees ook
WUR en KeyGene gaan bijdragen aan ontwikkeling Afrikaanse bananenrassen

WUR en KeyGene gaan bijdragen aan ontwikkeling Afrikaanse bananenrassen

De Wageningen University & Research en plantenonderzoekbedrijf KeyGene sluiten zich aan bij het internationale onderzoeksprogramma Accelerated Breeding of Better Bananas (ABBB). Het programma richt zich met name op resistentie tegen de beruchte Panamaziekte.

Corona doet Unilever geen pijn

Corona doet Unilever geen pijn

De verschillende takken van Unilever houden elkaar de eerste helft van 2020 in balans met winst en verlies. Unilever maakte samen met de halfjaarcijfers bekend om het grootste deel van de theedivisie te verkopen.

Groenlinks wil Unilever fiscaal straffen voor verhuizing

Groenlinks wil Unilever fiscaal straffen voor verhuizing

Groenlinks heeft op 10 juli een wetsvoorstel ingediend dat het uit Nederland vertrekkende Unilever moet dwingen om alsnog dividendbelasting te betalen over in Nederland opgebouwde winsten. De initiatiefwet richt zich in algemene zin op bedrijven met een omzet van meer dan 750 miljoen die verhuizen naar een land zonder dividendbelasting. Deze voorwaarden...