Upfield wil onderzoekscentrum bouwen op Wageningen campus

upfield1

Voedingsmiddelenconcern Upfield heeft plannen aangekondigd voor een eigen onderzoekscentrum op de campus van de Wageningen Universiteit. Het bedrijf geeft aan 50 miljoen euro te steken in de bouw van het Upfield Food Science Center. Ook wil Upfield een nieuw hoofdkantoor betrekken in Amsterdam.

Upfield ontstond in 2018 door de verkoop van de margarinetak van Unilever (die ooit de ‘Uni’ aan Unilever gaf) aan de investeringspartij KKR. Het bedrijf heeft daarmee merken als Becel, Blueband en Hellman’s in huis. Met een R&D-centrum op de campus van Wageningen University & Research hoopt Upfield deel te worden van een ‘inspirerend en creatief netwerk van mensen en bedrijven’ in het ‘Silicon Valley van de voedselindustrie’.

Upfield is niet het eerste bedrijf dat een R&D-centrum opent in Wageningen. Unilever, het bedrijf waar Upfield drie jaar geleden nog deel van uitmaakte, opende eind vorig jaar zijn eigen onderzoekscentrum op de campus. Het centrum van Upfield moet eind 2021 geopend worden.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?

Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?

Het moet makkelijker worden om de milieu-impact van producten te vergelijken, vinden het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR). Wat daarbij zou kunnen helpen is een eenduidig Europees eco-label. De eerste stappen hiervoor zijn gezet.

Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland

Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland

Boeren die op grote schaal plantaardige eiwitten telen en consumenten die twee keer zoveel peulvruchten eten lijkt iets voor de verre toekomst, maar het is haalbaar binnen zes jaar. Dit stellen Wageningen Universiteit & Research, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie, Larive International...

Consument staat welwillender tegenover insectenvoedsel na uitleg over duurzaamheidsvoordelen

Consument staat welwillender tegenover insectenvoedsel na uitleg over duurzaamheidsvoordelen

Consumenten staan welwillender tegenover het eten van insecten als zij geïnformeerd zijn over de duurzame en circulaire voordelen ervan. Dat blijkt uit een onderzoek van Wageningen Economic Research naar de relatie tussen de acceptatie van insecten als onderdeel van de maaltijd en de mate waarin consumenten duurzaamheid belangrijk vinden.