Akkoord met vakbondsleden leden Unox-fabriek

22 november 2017

Op dinsdag 21 november hebben Unilever, Zwanenberg Food Group (ZFG) en de vakbonden FNV en CNV een onderhandelingsresultaat bereikt met betrekking tot de verkoop van de Unox-fabriek aan ZFG. De vakbonden hebben dit onderhandelingsresultaat woensdag met positief advies aan hun leden voorgelegd en de vakbondsleden hebben vervolgens ingestemd met de inhoud. Hiermee is er sprake van een definitief akkoord.

Het akkoord ziet er voor de medewerkers die overgaan van Unilever naar Zwanenberg op hoofdlijnen als volgt uit:

Werkgelegenheidsgarantie

- In 2018 en 2019 garandeert ZFG dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

- Mochten er tussen 2020 en 2022 medewerkers vanwege bedrijfseconomische redenen door ZFG worden ontslagen, dan kunnen zij bij ZFG aanspraak maken op de ontslagvergoeding, outplacement en scholing zoals deze nu bij Unilever Nederland geldt.

Salaris

- Indien medewerkers bij Unilever meer verdienen dan in de CAO Vleeswarenindustrie, krijgen ze voor dat verschil een toelage.

- De toelage wordt niet geïndexeerd. Ter compensatie van het gemis aan indexatie ontvangen medewerkers een eenmalige vergoeding van ZFG.

  • Pensioen
  • Vanaf de transactiedatum vallen de medewerkers onder de VLEP pensioenregeling. Opgebouwde pensioenrechten blijven van kracht bij het pensioenfonds van Unilever. De verschillen in pensioenaanspraken als gevolg van de overgang worden op de volgende wijze gecompenseerd:
  • Compensatie van 3 jaar voor de verschillen tussen de beide pensioenregelingen;
  • Compensatie van 10 jaar voor het verschil in werknemerspremie;

- Daarnaast ontvangen de medewerkers een eenmalige VLEP-compensatie vergoeding.

Altijd op de hoogte blijven?