Van Hall Larenstein weg uit Wageningen

Hogeschool Van Hall Larenstein vertrekt vanaf 1 juli 2015 uit Wageningen en verhuist naar de vestiging in Velp.

Dat meldt De GelderlanderVan Hall Larenstein, met in totaal 4.300 studenten, heeft nu nog een locatie met ongeveer 500 studenten in Wageningen.

Het is al langer bekend dat de hbo-instelling vanaf volgend jaar weg moet uit het Forumgebouw van Wageningen Universiteit (foto).

Eigen weg

Van Hall Larenstein bekijkt nog of de 2 internationale masteropleidingen die nu in Wageningen zijn gehuisvest, elders in de stad ondergebracht kunnen worden.

​De hogeschool, die sinds 2004 bestuurlijk gefuseerd was met Wageningen UR, koos in 2012 weer voor een eigen weg, los van de universiteit. Van Hall Larenstein heeft ook een vestiging in Leeuwarden.

Gemeente betreurt het

De gemeente Wageningen betreurt het vertrek van de hogeschool, bericht De Gelderlander. Er is volgens B&W goed overleg gevoerd met de school om in de stad te blijven.

"Van Hall Larenstein gaf daarbij aan echt niet zomaar uit Wageningen weg te gaan, maar dat wel zorgvuldig alle belangen gewogen moesten worden."

Lees ook:

Marks weg bij Van Hall Larenstein (12 december 2012)

Van Hall Larenstein en Wageningen Universiteit uit elkaar (28 juni 2012)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...

Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.