Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Burger_The Blue Butcher

Op de Horecava presenteert Van Loon Group The Blue Butcher, een assortiment van vleesvervangers. Met dit nieuwe label wil het bedrijf inspringen op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. De nieuwe vleesvervangers worden gepresenteerd bij de ENKCO-stand. 

De afgelopen jaren legde Van Loon als groot vleesverwerkingsbedrijf de focus op een sterke duurzaamheidsagenda. Nu richt het bedrijf zich ook op plantaardige eiwitten. Met de visie dat voedsel eerlijk, oprecht en duurzaam moet zijn, besloot Van Loon Group vleesvervangers te ontwikkelen voor de foodservicemarkt van ENKCO.

The Blue Butcher

The Blue Butcher heeft zes productvarianten. De hoofdbestanddelen bestaan uit soja en tarwe om de bite en structuur van vlees te krijgen. Van Loon heeft ervoor gekozen om de nieuwe kleurcode blauw te gebruiken. Dit staat voor 'No Meat Inside' en als inspiratie voor ’vandaag geen vlees’.

Op de Horecava wordt het foodservice assortiment van The Blue Butcher het foodservice assortiment gepresenteerd. Dat bestaat uit een burger, gehakt en nuggets. Gangbare producten waar je herkenbare gerechten mee kunt bereiden. Daar is voor gekozen omdat het voor koks prettig is om vlees een-op-een te kunnen vervangen door een vegetarisch alternatief.

Egg Bites & Butcher’s Selection

Naast The Blue Butcher worden in de stand van Encko nog twee andere nieuwe concepten gepresenteerd: Egg Bites en Butcher’s Selection. Egg Bites omvat een assortiment van eiproducten, zoals ambachtelijke omeletten tot scrambled egg sticks. Deze worden zonder toevoegingen gemaakt van vrije-uitloopeieren. Met de Butcher’s Selection komt ENKCO met een range van slow cooked vleesproducten, waaronder Spareribs, Short Ribs, Beef Brisket en Pork Belly.

Van Loon Group

Het familiebedrijf Van Loon Group bestaat uit zes vleesverwerkende bedrijven: Van Loon Vlees, Meat Friends, Van de Raa, Brandenburg, ENKCO en Best Star Meat. Van Loon Group biedt een uitgebreid assortiment (vlees)producten voor zowel de retail- als de Out of Home-markt.

ENKCO is sinds begin 2019 onderdeel van Van Loon Group en omvat alle Out-of-Home-activiteiten in binnen- en buitenland. Het onderdeel is gespecialiseerd in koelverse en diepgevroren kwaliteitsproducten, zoals burgers, ballen, soepvlees en vlugklaarproducten.

Lees ook
Champignonkweker introduceert 'vleesvervanger' van 100% oesterzwam

Champignonkweker introduceert 'vleesvervanger' van 100% oesterzwam

Voor wie de sterk bewerkte vleesvervangers beu is, komt Banken Champignons met een eigen ‘vleesvervanger’. Met een speciaal bereidingsproces kan de paddenstoelenhandelaar oesterzwammen veranderen in een product dat de textuur van het populaire ‘pulled meat’ benadert. Volgens Banken is hun ‘pulled mushroom’ een antwoord...

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.

Start van de Horecava

Start van de Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees...