Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Burger_The Blue Butcher

Op de Horecava presenteert Van Loon Group The Blue Butcher, een assortiment van vleesvervangers. Met dit nieuwe label wil het bedrijf inspringen op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. De nieuwe vleesvervangers worden gepresenteerd bij de ENKCO-stand. 

De afgelopen jaren legde Van Loon als groot vleesverwerkingsbedrijf de focus op een sterke duurzaamheidsagenda. Nu richt het bedrijf zich ook op plantaardige eiwitten. Met de visie dat voedsel eerlijk, oprecht en duurzaam moet zijn, besloot Van Loon Group vleesvervangers te ontwikkelen voor de foodservicemarkt van ENKCO.

The Blue Butcher

The Blue Butcher heeft zes productvarianten. De hoofdbestanddelen bestaan uit soja en tarwe om de bite en structuur van vlees te krijgen. Van Loon heeft ervoor gekozen om de nieuwe kleurcode blauw te gebruiken. Dit staat voor 'No Meat Inside' en als inspiratie voor ’vandaag geen vlees’.

Op de Horecava wordt het foodservice assortiment van The Blue Butcher het foodservice assortiment gepresenteerd. Dat bestaat uit een burger, gehakt en nuggets. Gangbare producten waar je herkenbare gerechten mee kunt bereiden. Daar is voor gekozen omdat het voor koks prettig is om vlees een-op-een te kunnen vervangen door een vegetarisch alternatief.

Egg Bites & Butcher’s Selection

Naast The Blue Butcher worden in de stand van Encko nog twee andere nieuwe concepten gepresenteerd: Egg Bites en Butcher’s Selection. Egg Bites omvat een assortiment van eiproducten, zoals ambachtelijke omeletten tot scrambled egg sticks. Deze worden zonder toevoegingen gemaakt van vrije-uitloopeieren. Met de Butcher’s Selection komt ENKCO met een range van slow cooked vleesproducten, waaronder Spareribs, Short Ribs, Beef Brisket en Pork Belly.

Van Loon Group

Het familiebedrijf Van Loon Group bestaat uit zes vleesverwerkende bedrijven: Van Loon Vlees, Meat Friends, Van de Raa, Brandenburg, ENKCO en Best Star Meat. Van Loon Group biedt een uitgebreid assortiment (vlees)producten voor zowel de retail- als de Out of Home-markt.

ENKCO is sinds begin 2019 onderdeel van Van Loon Group en omvat alle Out-of-Home-activiteiten in binnen- en buitenland. Het onderdeel is gespecialiseerd in koelverse en diepgevroren kwaliteitsproducten, zoals burgers, ballen, soepvlees en vlugklaarproducten.

Lees ook
Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

De markt voor vleesvervangers groeit razendsnel; zo snel dat er een tekort dreigt aan de plantaardige grondstoffen voor de producten. Hogere prijzen liggen op de loer, zo zeggen experts in het Financieele Dagblad. De markt voor namaakvlees is nog een stuk kleiner dan die voor dode dieren, maar groeit al enige tijd razendsnel. Ook dit jaar wordt weer...

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...