Van Loon Group wil Promessa overnemen van Coop Supermarkten

2 februari 2021 Redactie Vlees
Foto: Pixabay

Van Loon Group wil de aandelen van Coop Productiebedrijven, handelend onder de bedrijfsnaam ProMessa, overnemen van Coop Supermarkten. ProMessa is een slagerij, die voorverpakte vleesproducten voor verschillende supermarktketens in Nederland produceert.

ProMessa maakte de afgelopen jaren een stevige groei door en zich bij een gespecialiseerd bedrijf zoals Van Loon Group verder ontwikkelen. Daarnaast ontstaat er door de voorgenomen verkoop voor Coop meer ruimte voor verdere investeringen in de retailketen.

Fred Bosch, algemeen directeur Coop Supermarkten: “We zijn trots op de ontwikkeling die ProMessa sinds 2009 onder Coop heeft neergezet. Een absoluut compliment voor alle betrokkenen; dankzij hun inzet en innovatiekracht heeft ProMessa zich weten te ontwikkelen tot een succesvolle, moderne slagerij. Dat heeft geresulteerd in serieuze belangstelling van een gespecialiseerde organisatie. Wij achten Van Loon Group een goede partij om ProMessa aan over te dragen.”

Harold Rouweler, directeur ProMessa: “Wij zien in Van Loon Group een goede partij om mee verder te gaan. Het familiebedrijf heeft in het verleden meerdere succesvolle overnames gedaan en heeft de visie om de meest duurzame en klantgerichte producent van vleesproducten, vleesvervangers en maaltijden van Nederland te zijn. Daar sluit de filosofie en missie van ProMessa naadloos op aan. Wij kijken dan ook uit naar onze samenwerking en hebben alle vertrouwen in de verdere ontwikkeling van ProMessa bij Van Loon Group.”

Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group: “De overname van ProMessa past in de groeistrategie van Van Loon Group om onze positie in de Nederlandse retailmarkt verder te versterken. Wij denken dat ProMessa onder onze hoede de ingezette groei verder kan ontwikkelen en kan profiteren van synergievoordelen. Wij kunnen door de overname van dit mooie succesvolle bedrijf, onze innovatieve ketenconcepten verder uitbouwen om daarmee bij te dragen aan verdere verduurzaming van de keten.”

De voorgenomen transitie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en advies van de ondernemingsraden van Coop en Van Loon Group. De overname heeft geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij ProMessa.

Van Loon Group_Promessa logo

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?