Van Oers en De Vries Snacks fuseren

11 juni 2015

Van Oers Groep en De Vries Snacks bundelen hun krachten in de nieuwe groep United Food Family. De samenwerking brengt volgens beide familiebedrijven continuïteit en slagkracht in een veranderende markt.

Beide familiebedrijven zijn samen meer dan 115 jaar actief in de out-of-homemarkt voor diepvriessnacks in Nederland en België. Van Oers Groep en De Vries Snacks blijven onder United Food Family opereren als twee zelfstandige organisaties met eigen merknamen en eigen vestigingen.

Vullen elkaar aan

Volgens Wim van Oers, directeur-grootaandeelhouder van Van Oers Groep, biedt de samenwerking voordelen bij het delen van kennis en ervaring. “Bovendien vullen we elkaar goed aan op het gebied van klant- en productportfolio’s.” Met de bundeling ontstaat volgens hem een combinatie van familiebedrijven, in een markt die wordt gedomineerd door financiële partijen.

Verschuivingen

Willem van de Vorst, algemeen directeur Van Oers Groep in Boxtel, gaat ook sturing geven aan het team van De Vries Snacks in Dordrecht. De Vries Snacks België blijft onder leiding staan van zaakvoerder Luc Brusten. Marianne, Martin en Gert de Vries zullen het familiebedrijf na een ruime overdrachtsperiode verlaten. De overige leden van de familie De Vries blijven aan het bedrijf verbonden.

De Vries Snacks

De Vries Snacks in Dordrecht is een familiebedrijf met ongeveer 50 medewerkers dat al ruim 60 jaar actief is. De Vries Snacks levert uitsluitend aan het out-of-home kanaal in Nederland. Het bedrijf heeft een zeer sterke positie in het cafetariakanaal met merksnacks zoals Mexicano. De Vries Snacks België bestaat 17 jaar en is zowel in België als Frankrijk bekend om de Mexicano.

Van Oers Groep

Van Oers Groep in Boxtel is een familiebedrijf met zo’n 85 medewerkers dat al sinds 1958 in de Nederlandse voedingsmiddelenmarkt opereert. Van Oers Groep heeft productielocaties in Boxtel en Oudenbosch. Het bedrijf biedt binnen het segment gemaksvoeding diepvriessnacks (out-of-home) en gekoelde salades (retail). Het bedrijf heeft een sterke positie bij tankstations en leisure.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?