Van Oers United werkzaam onder nieuw label Primeale United

Van Oers United

Vanaf maandag 20 juni brengt Van Oers United al haar werkzaamheden onder bij een nieuw label: Primeale United. Deze verandering markeert de start van een volgende fase voor het bedrijf, met een nieuwe visie en missie en aangescherpte strategische focus. Ook past het label beter bij de internationale coöperatie Agrial, waarvan het bedrijf sinds 2015 een zelfstandig opererend onderdeel is.

“De afgelopen tijd hebben we intern hard gewerkt aan onze toekomstplannen”, zegt CEO Arno van Dongen. “Het is onze missie om op een duurzame manier voedzame, gezonde én lekkere groenten beschikbaar en bereikbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen. We zien dat plantaardig eten steeds belangrijker wordt, evenals een zo kort mogelijke weg van land tot klant, met aandacht voor traceerbaarheid van ingrediënten en het eten van lokale producten. Het is de uitdaging om in deze dynamiek onze belofte te kunnen waarmaken; jaarrond beschikbaarheid van de beste groenten voor zoveel mogelijk gezonde en lekkere maaltijden in Europa.”

Duurzaam en innovatief

Naast strategische focus op partnerships met klanten, oplossingen voor consumenten, ketenbeheersing en internationale samenwerking zet Primeale United volop in op innovatie en duurzaamheid om haar marktleiderschap te verstevigen. Met vernieuwingen in alle onderdelen van het proces voegt het bedrijf waarde toe. Van slimme manieren om de bodem gezond te houden en robotisering tot het verduurzamen van verpakkingen.

Over Primeale United

Van Oers United ontstond ooit door het samengaan van Van Noort, van origine een handelsbedrijf in groenten en fruit en het teeltbedrijf Van Oers. Alle activiteiten van de organisatie, waaronder niet alleen de business in Nederland, maar ook de eigen teelt in Senegal en Marokko, vallen in de toekomst onder het label Primeale United. Primeale United heeft vier grote eigen teeltbedrijven in Nederland, Noord en Zuid Marokko en West Senegal en afzet in 30 landen.

Thema's
Lees ook
HAK betreedt versmarkt met HAK Fresh ovengroenten

HAK betreedt versmarkt met HAK Fresh ovengroenten

Groenten- en peulvruchtenfabrikant HAK betreedt voor het eerst de markt voor koelverse groenten. Deze maand brengt de fabrikant verse gegrilde en geroosterde ovengroenten op de markt, onder het label ‘HAK Fresh’. Picnic is de eerste supermarkt die de koelverse groenten van HAK aanbiedt.

VIGEF heeft zorgen over toekomst Nederlandse groentenconserven

VIGEF heeft zorgen over toekomst Nederlandse groentenconserven

De Vereniging van de Nederlandse Groenten en Fruitverwerkers (VIGEF) maakt zich zorgen dat de Nederlandse groenten- en fruitverwerkende industrie te maken krijgt met hevige concurrentie van landen om ons heen, vanwege de stijgende energieprijzen. Daarom roept de vereniging de overheid op om te komen tot een prijsplafond of compensatie van de energiekosten...

De echte (meer)waarde van appels - e.a. fruit

De echte (meer)waarde van appels - e.a. fruit

De lokale fruitteelt heeft het zwaar. Nieuwe toepassingen kunnen een flinke boost betekenen. Jerome Hendriks, hoogleraar neuroimmonologie, bestudeert gezondheidsbevorderende stoffen in appels. Een daarvan, florentine, springt eruit.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren