Van Oers United werkzaam onder nieuw label Primeale United

Van Oers United

Vanaf maandag 20 juni brengt Van Oers United al haar werkzaamheden onder bij een nieuw label: Primeale United. Deze verandering markeert de start van een volgende fase voor het bedrijf, met een nieuwe visie en missie en aangescherpte strategische focus. Ook past het label beter bij de internationale coöperatie Agrial, waarvan het bedrijf sinds 2015 een zelfstandig opererend onderdeel is.

“De afgelopen tijd hebben we intern hard gewerkt aan onze toekomstplannen”, zegt CEO Arno van Dongen. “Het is onze missie om op een duurzame manier voedzame, gezonde én lekkere groenten beschikbaar en bereikbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen. We zien dat plantaardig eten steeds belangrijker wordt, evenals een zo kort mogelijke weg van land tot klant, met aandacht voor traceerbaarheid van ingrediënten en het eten van lokale producten. Het is de uitdaging om in deze dynamiek onze belofte te kunnen waarmaken; jaarrond beschikbaarheid van de beste groenten voor zoveel mogelijk gezonde en lekkere maaltijden in Europa.”

Duurzaam en innovatief

Naast strategische focus op partnerships met klanten, oplossingen voor consumenten, ketenbeheersing en internationale samenwerking zet Primeale United volop in op innovatie en duurzaamheid om haar marktleiderschap te verstevigen. Met vernieuwingen in alle onderdelen van het proces voegt het bedrijf waarde toe. Van slimme manieren om de bodem gezond te houden en robotisering tot het verduurzamen van verpakkingen.

Over Primeale United

Van Oers United ontstond ooit door het samengaan van Van Noort, van origine een handelsbedrijf in groenten en fruit en het teeltbedrijf Van Oers. Alle activiteiten van de organisatie, waaronder niet alleen de business in Nederland, maar ook de eigen teelt in Senegal en Marokko, vallen in de toekomst onder het label Primeale United. Primeale United heeft vier grote eigen teeltbedrijven in Nederland, Noord en Zuid Marokko en West Senegal en afzet in 30 landen.

Thema's
Lees ook
De echte (meer)waarde van appels - e.a. fruit

De echte (meer)waarde van appels - e.a. fruit

De lokale fruitteelt heeft het zwaar. Nieuwe toepassingen kunnen een flinke boost betekenen. Jerome Hendriks, hoogleraar neuroimmonologie, bestudeert gezondheidsbevorderende stoffen in appels. Een daarvan, florentine, springt eruit.

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.

HAK lanceert nieuwe campagne om lokale groente onder de aandacht te brengen

HAK lanceert nieuwe campagne om lokale groente onder de aandacht te brengen

Met een nieuwe campagne wil groentefabrikant HAK consumenten bewust maken van de herkomst van hun groenten en laten zien dat er op de Nederlandse akkers een grote variatie aan groente groeit.