Van Ruiten Food naar MKB Fonds

20 augustus 2014

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang genomen in Van Ruiten food, producent van vleesproducten en kant-en-klaarmaaltijden.

Dat meldt MKB Fonds. Eelco en Gerard van Ruiten van het familiebedrijf uit Leeuwarden kozen voor deze stap omdat er geen opvolging is.

De broers hebben de onderneming bijna 40 jaar lang gezamenlijk geleid en staan aan de vooravond van hun pensioen. Met het oog op de opvolging werd in 2008 een derde directeur-aandeelhouder binnengehaald, Jurrie Rötgers.

Continuïteit

In MKB Fonds werd de ideale partner gevonden om de continuïteit van het 75-jarige bedrijf en de langetermijnvisie te waarborgen.

Rötgers blijft de directie voeren, samen met Gerard van Ruiten. Vanaf 2015 zal Gerard van Ruiten commissaris en adviseur binnen het bedrijf worden.

Van Ruiten Food

Van Ruiten Food begon in 1939 als slagerij en ontwikkelde zich van bulkproducent naar totaalleverancier van vlugklaar-vleesproducten, maaltijdcomponenten en convenienceproducten, voor diverse retailetens.

Het bedrijf heeft een jaaromzet van 20 miljoen euro. De 40 medewerkers verwerken dagelijks meer dan 50.000 producteenheden in diverse verpakkingsvormen

MKB Fonds

MKB Fonds heeft ook een belang in Rookwerk (roken en braden van vleesproducten), familiebedrijf TopKip, Stamina Group (groente en luchtvracht) en Machinefabriek Bouman.

Bedrijven in MKB Fonds realiseren samen een omzet van meer dan 100 miljoen en bieden werk aan zo’n 600 mensen.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?