Van Ruiten Food naar MKB Fonds

evmi-vanruitenfood2

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang genomen in Van Ruiten food, producent van vleesproducten en kant-en-klaarmaaltijden.

Dat meldt MKB Fonds. Eelco en Gerard van Ruiten van het familiebedrijf uit Leeuwarden kozen voor deze stap omdat er geen opvolging is.

De broers hebben de onderneming bijna 40 jaar lang gezamenlijk geleid en staan aan de vooravond van hun pensioen. Met het oog op de opvolging werd in 2008 een derde directeur-aandeelhouder binnengehaald, Jurrie Rötgers.

Continuïteit

In MKB Fonds werd de ideale partner gevonden om de continuïteit van het 75-jarige bedrijf en de langetermijnvisie te waarborgen.

Rötgers blijft de directie voeren, samen met Gerard van Ruiten. Vanaf 2015 zal Gerard van Ruiten commissaris en adviseur binnen het bedrijf worden.

Van Ruiten Food

Van Ruiten Food begon in 1939 als slagerij en ontwikkelde zich van bulkproducent naar totaalleverancier van vlugklaar-vleesproducten, maaltijdcomponenten en convenienceproducten, voor diverse retailetens.

Het bedrijf heeft een jaaromzet van 20 miljoen euro. De 40 medewerkers verwerken dagelijks meer dan 50.000 producteenheden in diverse verpakkingsvormen

MKB Fonds

MKB Fonds heeft ook een belang in Rookwerk (roken en braden van vleesproducten), familiebedrijf TopKip, Stamina Group (groente en luchtvracht) en Machinefabriek Bouman.

Bedrijven in MKB Fonds realiseren samen een omzet van meer dan 100 miljoen en bieden werk aan zo’n 600 mensen.

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences neemt het Duitse Institut Kirchhoff Berlin over. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Institut Kirchhoff voert chemisch, fysisch, moleculair biologisch en microbiologisch onderzoek uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Institut Kirchhoff Berlin breidt het Franse Mérieux zich verder uit op...

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero, producent van onder meer Nutella, staat op het punt de koekjesdivisie van Kellogg over te nemen. Nieuwssite CNBC meldt dat de deal bijna rond is. Ferrero betaalt 1,3 miljard dollar aan Kellogg voor de overname. De merken die ter overname werden aangeboden zijn Keebler, Famous Amos, en fruitsnack-merken. Kellogg gaat zich na de verkoop...