Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

Broodjes/koek_unsplash

Vandermoortele, Belgisch voedingsbedrijf voor bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten, bouwt een nieuwe fabriek in Torcé in Bretagne voor de productie van koffiekoeken. De investering bedraagt circa 25 miljoen euro. Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit van de koeken met ongeveer 25.000 ton per jaar uitgebreid.

Met de productie in de nieuwe fabriek wil Vandermoortele aan de groeiende vraag naar koffiekoeken voldoen. Deze markt groeit jaarlijks met 3 tot 5%. Vandermoortele produceert nu 40.000 ton koffiekoekjes per jaar in twee fabrieken. De bouw van de fabriek in Torcé start in september en moet rond april volgend jaar operationeel zijn.

Bakkerijproducten zijn goed voor 60% van de omzet van Vandermoortele. Eind 2021 beschikte het bedrijf over circa 25 productievestigingen in 7 landen, waarvan 20 voor bakkerijproducten. Vorig jaar investeerde Vandermoortele bijna 40 miljoen euro in de uitbreiding en verbetering van de productiecapaciteit.

Bron: FoodHolland

Thema's
Lees ook
Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Een baan krijgen zonder te solliciteren. Dat kan bij De Koekfabriek, een bakkerij met zes locaties in Nederland waar koekjes worden gebakken. Het bedrijf gaat als eerste in de bakkersbranche nieuwe medewerkers aannemen via Open Hiring voor de nieuwe vestiging in Wageningen.

Ravensbergen Food BV gebruikt de Ishida DACS-G controleweger

Ravensbergen Food BV gebruikt de Ishida DACS-G controleweger

Ravensbergen Food BV, Nederlandse producent van granenrepen, gebruikt de Ishida DACS-G controleweger. Deze biedt hoge snelheden, een groot gebruiksgemak en uitstekende betrouwbaarheid, compleet met een definitieve gewichtsbevestiging voor multiverpakkingen met granenrepen en koeken. Ishida DACS-G De DACS-G bereikt snelheden tot 150 verpakkingen per...