Vegaburger Beyond Meat naar de beurs

beyond meat

Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat, dat vegetarische hamburgers ontwikkelt, gaat de beurs op. Met een notering op de Nasdaq wil het bedrijf 100 miljoen dollar ophalen, zo meldt De Tijd.

De markt voor niet-dierlijk vlees groeit, en ligt met name open voor fabrikanten die de smaak van gewoon vlees weten te evenaren. Beyond Meat doet dit door plantaardige alternatieven te zoeken voor de moleculen die vlees zijn smaak en textuur geven. Het bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid. Vorig jaar groeide de omzet naar 32,6 miljoen dollar, en dit jaar rapporteert Beyond Meat al in de eerste negen maanden een omzet van 56,4 miljoen.

De groei zit op dit moment voornamelijk in de VS, maar Beyond Meat wil ook in andere werelddelen voet aan de grond krijgen. Vanaf 2020 wil het bedrijf ook in Europa produceren, waarna ook Azië moet volgen. De beursgang zal daarvoor de broodnodige financiering opleveren.

Bron: De Tijd

Lees ook
Nederlandse producent komt met plantaardige zalmfilet

Nederlandse producent komt met plantaardige zalmfilet

Je kunt eindelijk je moorddadige zalmfiletje vervangen door een duurzamere variant gemaakt van soja. De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style. SoFine wil hiermee een duurzaam en vegetarisch alternatief bieden voor zalm. Dierlijke eiwitten zijn uit, en dus zien we de ene na de andere vleesvervanger...

Nestlé brengt plantaardige burger op de markt

Nestlé brengt plantaardige burger op de markt

Dinsdag 2 april maakte voedingsconcern Nestlé bekend deze maand zijn ‘Incredible Burger’ op de Europese markt te brengen. De 100% plantaardige - en rauwe - burger is volgens Nestlé niet van vlees te onderscheiden qua textuur en smaak. Bij het bakken kleurt, sist en ruikt de burger net als vlees.

Nieuw soort vleesvervanger: de bacterieburger

Nieuw soort vleesvervanger: de bacterieburger

Komen er naast soja-, insecten- en algenburgers ook bacterieburgers in de schappen? Janne Spanoghe, bio-ingenieur aan Universiteit Antwerpen, onderzoekt hoe we bacteriën op een efficiënte manier voedzaam eiwit kunnen laten produceren. Het zou een ideaal alternatief zijn voor veevoer of als vleesvervanger, want de impact op het milieu is zelfs...