Vegan Junk Food Bar introduceert Heppi Ribs

Ojah

De Nederlandse restaurantketen Vegan Junk Food Bar is een restaurantketen dat, in samenwerking met vleesvervanger producent Ojah, de Heppi Ribs verkoopt. Ojah introduceerde vorig jaar december plantaardige spareribs  tijdens de internationale vakbeurs Food Ingredients Europein Parijs.

Na Ojah’s introductie van de op erwten gebaseerde spareribs, was de volgende stap om het product op de Nederlandse markt te brengen. Hiervoor is het bedrijf een samenwerking aangegaan met de plantaardige restaurant Vegan Junk Bar. 

Heppi Ribs

De Heppi Ribs zijn gemaakt van gele erwtenmeel, water en kruiden, bevatten 21 procent proteïne en 1,2 procent koolhydraten. Omdat er geen been in zit, bevat het product twee keer zoveel (plantaardig) ‘vlees’ als gewone spareribs.

Ojah

Ojah BV werd in 2009 als start-up opgericht. Het business-to-business bedrijf produceert plantaardige producten voor de voedingsindustrie. Hiervoor ontwikkelde Ojah het HME-ingrediënt Plenti. Ojah brengt de producten die gebaseerd zijn op Plent via foodservicekanalen en verschillende grote retailmerken op de markt. In 2012 ontving Ojah de titel “Meest innovatieve MKB van Nederland” van het ministerie van Economische Zaken. Ojah gebruikt alleen Europese soja voor de verschillende Plenti producten. Het hoofdkantoor van Ojah staat in Ochten, Nederland.

Lees ook
ProVeg: “Vleesvervangers alleen goedkoper in relatieve zin”

ProVeg: “Vleesvervangers alleen goedkoper in relatieve zin”

De verkoop van vleesvervangers is de afgelopen jaren gestegen, maar in 2022 komt daar verandering, meldt marktonderzoeker IRI aan NOS

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

Tetra Pak en Mycorena ontwikkelen productiefaciliteit voor vleesvervangers van schimmelfermentatie

Tetra Pak en Mycorena ontwikkelen productiefaciliteit voor vleesvervangers van schimmelfermentatie

Tetra Pak ontwikkelt samen met de Zweedse voedselproducent Mycorena een productiefaciliteit voor schimmelfermentatie, om alternatieve voedseltoepassingen op basis van eiwitten te creëren. De productiefaciliteit komt in het Zweedse Falkenberg en gaat een vleesvervangend product produceren van schimmels.