Vegan Junk Food Bar introduceert Heppi Ribs

21 september 2020

De Nederlandse restaurantketen Vegan Junk Food Bar is een restaurantketen dat, in samenwerking met vleesvervanger producent Ojah, de Heppi Ribs verkoopt. Ojah introduceerde vorig jaar december plantaardige spareribs  tijdens de internationale vakbeurs Food Ingredients Europein Parijs.

Na Ojah’s introductie van de op erwten gebaseerde spareribs, was de volgende stap om het product op de Nederlandse markt te brengen. Hiervoor is het bedrijf een samenwerking aangegaan met de plantaardige restaurant Vegan Junk Bar. 

Heppi Ribs

De Heppi Ribs zijn gemaakt van gele erwtenmeel, water en kruiden, bevatten 21 procent proteïne en 1,2 procent koolhydraten. Omdat er geen been in zit, bevat het product twee keer zoveel (plantaardig) ‘vlees’ als gewone spareribs.

Ojah

Ojah BV werd in 2009 als start-up opgericht. Het business-to-business bedrijf produceert plantaardige producten voor de voedingsindustrie. Hiervoor ontwikkelde Ojah het HME-ingrediënt Plenti. Ojah brengt de producten die gebaseerd zijn op Plent via foodservicekanalen en verschillende grote retailmerken op de markt. In 2012 ontving Ojah de titel “Meest innovatieve MKB van Nederland” van het ministerie van Economische Zaken. Ojah gebruikt alleen Europese soja voor de verschillende Plenti producten. Het hoofdkantoor van Ojah staat in Ochten, Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?