Vegan SeaStar brengt plantaardige sashimi op de markt

vegan-seastar2

Vegan Junk Food Bar en Vegan XL lanceerden gisteren de No Tuna en Zalmon Sashimi van het nieuwe merk Vegan SeaStar. Deze plantaardige visvervangers zijn gemaakt op basis van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. De producten zullen vanaf maandag in de Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam op de kaart staan. Ook zal het product binnenkort te koop zijn in Jumbo Foodmarkt Groningen. Vegan SeaStar brengt hiermee een plantaardig alternatief op de markt voor sashimi met vissoorten als zalm en tonijn.

Vegan SeaStar

Vegan SeaStar is ontstaan uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. De Vegan Junk Food Bar opent dit jaar zijn vierde restaurant in het centrum van Amsterdam. Vegan XL is een onderneming die actief inspeelt op de wens van consumenten die meer plantaardig willen consumeren. Zij werkt samen met retail en horeca om de keuze in exclusieve plantaardige producten uit te breiden.

Lees ook
DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

Ingrediëntenverhandelaar Dutch Protein & Services (DP&S) voldoet als eerste bedrijf wereldwijd aan de Plant-Based Global Standard. Dit betekent dat ingrediënten vrij zijn producten van dierlijke oorsprong en niet in contact zijn geweest met dierlijke producten.

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Europese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement...

Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's, producent van veganistische yoghurtalternatieven, heeft zijn producten omgedoopt tot 'yog'. Hiermee reageert het bedrijf op een brief van Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties. Yog is volgens het bedrijf yoghurt zonder 'hurt' (pijn in het Engels).