Vegan SeaStar brengt plantaardige sashimi op de markt

vegan-seastar2

Vegan Junk Food Bar en Vegan XL lanceerden gisteren de No Tuna en Zalmon Sashimi van het nieuwe merk Vegan SeaStar. Deze plantaardige visvervangers zijn gemaakt op basis van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. De producten zullen vanaf maandag in de Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam op de kaart staan. Ook zal het product binnenkort te koop zijn in Jumbo Foodmarkt Groningen. Vegan SeaStar brengt hiermee een plantaardig alternatief op de markt voor sashimi met vissoorten als zalm en tonijn.

Vegan SeaStar

Vegan SeaStar is ontstaan uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. De Vegan Junk Food Bar opent dit jaar zijn vierde restaurant in het centrum van Amsterdam. Vegan XL is een onderneming die actief inspeelt op de wens van consumenten die meer plantaardig willen consumeren. Zij werkt samen met retail en horeca om de keuze in exclusieve plantaardige producten uit te breiden.

Lees ook
Is vegan melk van tarwezemel straks mogelijk?

Is vegan melk van tarwezemel straks mogelijk?

Die vraag proberen Royal Koopmans en Carbohydrate Competence Centre (CCC) te beantwoorden in hun onderzoek naar clean label-toepassingen uit graan. Ze willen tarwezemelen gebruiken om plantaardige vlees- en melkproducten te maken.

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever wil meer plantaardig, minder verspilling en voedzamer

Unilever presenteert vandaag het nieuwe 'Future Foods' initiatief dat een gezonder en duurzamer wereldwijd voedselsysteem moet ondersteunen.

Visconsumptie draagt bij aan sterker immuunsysteem

Visconsumptie draagt bij aan sterker immuunsysteem

Virussen zijn er al sinds de mens rondloopt op deze planeet. Je kunt je wapenen tegen virussen die een gevaar vormen voor de gezondheid. Ons immuunsysteem is de beste verdedigingslinie, mits in goede conditie. Dagelijkse visconsumptie kan daar heel veel aan bijdragen.