Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan ZeaStar_Sashimi

Vegan SeaStar gaat een jaar na de Nederlandse lancering de internationale markt op. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf de productie en voegde plantaardige omega 3-olie toe aan de plantaardige sashimi. JFC, distributeur van Aziatische kwaliteitsproducten, brengt Vegan SeaStar sashimi op de markt in het Verenigd Koninkrijk.

Het assortiment van Vegan SeaStar bestaat uit twee producten, No Tuna en Zalmon. Beide zijn gemaakt van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Beide producten zijn geschikt voor sushi, sashimi en nigiri, traditionele Japanse gerecht die de afgelopen jaren erg populair zijn geworden. Vegan SeaStar maakte de producten passend voor het rollen van sushi in 20 cm norivellen.

Met de No Tuna en Zalmon springt het bedrijf in op de plantaardige trend. Consumenten kiezen vaker voor een plantaardig product. De redenen daarvoor variëren van eigen gezonheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk tot het tegen gaan van overbevissing en dierenwelzijn. 

Lees ook
Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Vanaf begin 2020 verandert het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. de naam GoodBite in Schouten voor de foodservice en foodindustrie. In de retail blijft Schouten haar producten leveren onder de merknaam GoodBite.

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...